Home Banci Société Générale pregateste fuziunea cu Crédit du Nord
Banci

Société Générale pregateste fuziunea cu Crédit du Nord

Grupul bancar Société Générale a indicat pe data de 23 septembrie ca se gandeste serios sa creeze o noua banca, iesita din combinatia dintre retelele Crédit du Nord si Société Générale. Aceasta entitate numara numai putin de 10 milioane de clienti. Sindicatele sunt nelinistite din aceasta cauza.

Société Générale studiaza crearea unei noi banci in Franta, fondata pe apropierea dintre cele doua retele bancare, Société Générale si Crédit du Nord, conform unui comunicat emis de grup pe data de 23 septembrie. Obiectivul acestei noi banci ar fi acela de a castiga in impact pe piata franceza. In anii care vin capacitatea de a putea investi masiv in formarea de noi colaboratori, in uneltele digitale ale bancii, justifica studierea acestei apropieri. Cel mai bine este sa investesti masiv intr-o banca noua, mai degraba decat sa arunci cu un euro in dreapta sau in stanga.

Un mastodont de 10 milioane de clienti. Pana in prezent, grupul si-a organizat activitatea in Franta prin intermediul a trei retele, fiecare din ele profitand de un mare nivel de autonomie: reteaua Société Générale, reteaua Crédit du Nord si banca online Boursorama. Noua structura ar putea deci profita de celor doua fonduri de comert de mai bine de 9 milioane de clienti particulari si 1 milion de clienti profesionali si companii. De altfel, aceasta apropiere ar raspunde la trei obiective principale : imbunatatirea satisfactiei clientilor, sa isi faca modelul mai eficient si sa genereze sinergii importante care sa permita intarirea rentabilitatii conform comunicatului emis zilele trecute.

Vezi si:  Indatorarea tarilor europene: olandezii nu sunt atat de buni elevi pe cum par

In schimb, banca exclude Boursorama din acest proiect de restructurare. In paralel, Boursorama, leaderul bancii online in Franta, cu cei 2,4 milioane de clienti pana in 30 iunie 2020,va continua aceasta crestere dinamica a modelului sau alternativ, completand astfel prezenta grupului Société Générale pe piata franceza.

 

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *