Home Banci Crédit Agricole isi cedeaza partea restanta bancii Saudi Fransi
Banci

Crédit Agricole isi cedeaza partea restanta bancii Saudi Fransi

Grupul bancar francez Crédit Agricole a anuntat luni ca a cedat integralitatea participarii sale reziduale de 4% capitalului bancii saudite Saudi Fransi pentru o suma de aproximativ 332 de milioane de euro. Aceasta operatiune a fost incheiata cu “doi investitori institutionali apartinand sectorului public saudit”, care au achizitionat participarea reziduala a Crédit Agricole in ceea ce priveste capitalul bancii saudite pentru suma de aproximativ 332 de milioane de euro. Fructul acestei tranzactii va produce un efect pozitiv asupra capitalului de fonduri proprii a grupului si a filialei sale cotate Crédit Agricole SA, insa nu va avea nicio consecinta asupra rezultatului final.

Aceasta cesionare tocmai vine sa finalizeze un proces de intarire a capitalului bancii Saudi Fransi, proces inceput inca in anul 2017. Acest lucru nu inseamna ca grupul bancar va renunta la operatiunile sale din Arabia Saudita. Crédit Agricole se arata extrem de increzatoare in perspectivele economice ale Arabiei Saudite, in cadrul planului Vision 2030 si are drept proiect stabilirea unei prezente directe pentru a-si dezvolta toate activitatile.

CACIB, filiala sa finantare si de investire, a lansat de altfel un proces de cerere a unei licente cu scopul de a putea opera pe pietele de capital din Arabia Saudita, afirma compania in cadrul unui comunicat.
Aceasta vanzare a participatiei la Banque Saudi Fransi, inceputa inca in anul 2017, face parte din planurile Crédit Agricole de a se concentra in special pe pietele sale principale si de a indeplini noi norme de capital. In luna martie a anului 2020, o serie de surse au afirmat pentru Reuters faptul ca a treia banca franceza a mandatat banca cu origini americane JP Morgan pentru o posibila vanzare a intregii sale participatii, de aproimativ 31% de la BSF.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *