Romanii prefera sa mearga in concediu in Grecia, Bulgaria sau Turcia, cu masina

2 min read

Un sondaj de opinie recent arata ca peste 53 la suta dintre romanii care pleaca in vacanta in strainatate, in aceasta vara, au ales Bulgaria vecina, Grecia sau Turcia. Iar ca mijloc de transport e preferat autoturismul personal.

Sondajul, realizat de CEC Bank, atata ca Grecia este tara unde cei mai multi romani au ales sa isi petreaca vacanta, respectiv aproape 22 la suta dintre respondenti. Peste 17 la suta au ales Bulgaria iar aproape 14,5 procente vor merge in Turcia. Totodata, peste 10 la suta au ales sa viziteze Italia, aproape 8 procente merg in Egipt, iar  peste 7 la suta in Spania. Cu procente de 5 la suta sau mai putin figureaza Albania, Germania, Tunisia, Ungaria, Slovenia, Cipru, Anglia, Belgia, Danemarca.

Romanii prefera sa mearga cu masina

Cand trebuie sa aleaga mijlocul de transport pe care il folosesc cand merg in vacanta, aproape 56 la suta dintre respondenti au mentionat autoturismul personal. Trenul este ales de peste 19 la suta, avionul de aproape 13 procente, urmat de autocar.

Vezi si:  In Maldive, un complex hotelier lanseaza un pachet turistic nelimitat

Romanii strang bani din vreme

La intrebarea – De unde faci rost de bani pentru vacanta – peste 70 la suta dintre respondenti au

raspuns ca strang banii din timp, facand economii pe parcursul anului, iar 20 la suta spun ca folosesc tichetele de vacanta pentru plata concediului. Un procent mic de romani, in jur de 4 procente, apeleaza la cardul de credit sau la overdraft. Iar aproape 3 la suta se imprumuta la rude sau la prieteni.

 Romanii pleaca in vacanta cu aceeasi suma ca anul trecut

In ceea ce priveste marimea bugetului de vacanta, peste 35 la suta spun ca acesta este similar cu cel de anul trecut. O scadere a bugetului, cu pana la 30 de procente s-a inregistrat pentru circa 37 la suta dintre respondenti, in timp ce pentru un grup mai mic, circa 15 la suta, s-a inregistrat o crestere de pana la 30 la suta.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *