Home Turism O noua atractie turistica in Georgia: un pod din sticla in forma de diamant
Turism

O noua atractie turistica in Georgia: un pod din sticla in forma de diamant

Un „diamant” gigantic suspendat deasupra unui canion. Aceasta scena cereasca ne vine din sudul Georgiei unde a fost inaugurat acest spectaculos pod de sticla.

La 280 de metri deasupra nivelului marii, traversarea podului necesita inainte de toate o buna doza de curaj.

„Cred ca acesta va fi unul dintre cele mai „Instagramabile” locuri, probabil ca va deveni viral pe internet. Este atat de frumos si ma simt foarte onorat sa fiu aici ca primul blogger de calatorie”, spune Inbar Adan, un blogger de calatorie de la Israel.

Cu toate acestea, pentru o doza mai mare de adrenalina, cu siguranta este nevoie de mai mult decat sa faci selfie-uri. De aceea, cei mai aventurosi pot traversa podul si pe bicicleta.

Un proiect de 39 de milioane de dolari

_”Este uimitor si complet nebunesc. Este puternic, dar nu poti cadea si simti bicicleta si simti o multime de lucruri, iar cand te uiti in jos, nu stiu cum sa-l exprim. „, _spune Gal Gvaral, care a incercat experimentul.

In Georgia, in Rezervatia Naturala Tsalka, se afla Canionul Dashbashi. In centrul acestei naturi exceptionale, s-a inaugurat astfel o isprava arhitecturala care ar putea atrage calatori din intreaga lume.

O experienta unica

Pe 14 iunie 2022, multi georgieni s-au adunat in prezenta prim-ministrului Irakli Garibashvili pentru a sarbatori deschiderea oficiala a unui proiect vechi de trei ani: Podul din Valea Dashbashi. Suspendata la 280 de metri deasupra solului, aceasta mica bijuterie arhitecturala este mandria poporului georgian. Si pentru un motiv intemeiat: ofera o priveliste uluitoare asupra rezervatiei Taslka.

Vezi si:  Venetia introduce o taxa de acces pentru a reduce numarul de turisti

Podul este spectaculos prin dimensiunile sale. Extrem de estetic, este format din doua pasarele transparente care ridica in aer o structura albastruie in forma de romb, din metal si sticla. Acolo, turistii se pot bucura de priveliste, se pot fotografia, dar si pot manca. Pentru iubitorii de senzatii tari, este posibil sa o ia si cu bicicleta datorita unei tiroliane.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *