Home Turism Japonia isi redeschide granitele si se bazeaza pe turism pentru a-si relansa economia
Turism

Japonia isi redeschide granitele si se bazeaza pe turism pentru a-si relansa economia

Calatori provenind din 68 de tari pot intra din nou fara viza in Arhipelag. Guvernul asteapta o gura de oxigen din aceasta reintoarcere a vizitatorilor.

Japonia se deschide din nou. Incepand cu data de 11 octombrie, vizitatori originari din 68 de tari pot intra fara viza in Arhipelag, cu conditia sa dispuna de un document care sa ateste o tripla vaccinare impotriva Covid-19 sau un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu 72 de ore inainte de plecare. Turistii vor avea obligatia de a purta masca. Tara incurajeaza in continuare purtarea mastii. In plus, vineri, 7 octombrie, guvernul a aprobat o lege referitoare la hoteluri, care le permite detintorilor de hoteluri sa refuze clientii care nu respecta regulile impuse de pandemie.

Incepand cu aprilie 2020, Japonia a suspendat autorizatiile de a intra fara viza pentru cei care vin din SUA, cea mai afectata din cauza crizei sanitare. In august 2021, masura a fost extinsa pentru 159 de tari si teritorii. Diferitele valuri ale unui virus care a contaminat numai putin de 21,5 milioane de japonezi si a provocat decesul a 45 500 de persoane au alimentat reticentele autoritatilor si populatiei deopotriva cu privire la primirea de noi turisti.

Destinatie inca la moda

Incepand cu luna mai, redeschiderea granitelor s-a facut pe etape si acceptarea vizitatorilor in calatorii organizate, in limita a 20 000 pe zi a fost posibila. Aceste dispozitii, cuplate la “stari de urgenta” ii determinau pe japonezi sa isi limiteze deplasarile pentru a evita propagarea virusului Covid-19.
Extrem de asteptata de filiera turistica, reintoarcerea turistilor provoaca mari sperante pentru a treia economie mondiala care, din cauza pandemiei, a inregistrat mari pierderi in domeniul turistic in special. Primul ministru a fixat un obiectiv de cheltuieli turistice anuale de 5000 de miliarde de yeni (35,4 miliarde de euro).

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *