Home Online & HI-Tech Microsoft suspendă vânzările în Rusia
Online & HI-Tech

Microsoft suspendă vânzările în Rusia

Microsoft Corp a anunţat că suspendă noile vânzări ale produselor şi serviciilor sale în Rusia, fiind astfel cea mai recentă companie occidentală care se distanţează de Moscova după invadarea Ucrainei, transmite Reuters.

De la începutul conflictului, mai multe companii globale, inclusiv Apple Inc, Nike şi Dell Technologies, şi-au redus semnificativ legăturile cu Rusia, pe fondul sancţiunilor impuse de Occident.

Pe lângă suspendarea noilor vânzări, Microsoft opreşte multe părţi ale afacerii sale din Rusia, în conformitate cu sancţiunile guvernamentale, a afirmat preşedintele companiei americane, Brad Smith.

Marţi, Apple a anunţat că va opri vânzarea tuturor produselor sale în Rusia.

Giganţii din industria de divertisment Disney şi Sony Pictures au suspendat lansarea filmelor lor în cinematografele ruseşti după invazia Ucrainei, urmând exemplul altor companii care au ales să se distanţeze, temporar sau nu, de Rusia, informează marţi AFP.

“Având în vedere invazia neprovocată în Ucraina şi criza umanitară tragică, suspendăm lansarea filmelor în sălile de cinematograf din Rusia, inclusiv a viitorului film Pixar ‘Turning Red’ “, a indicat luni Disney într-un comunicat.

“Vom lua decizii comerciale viitoare în funcţie de evoluţia situaţiei”, a adăugat acesta.

Între timp, Disney şi-a anunţat colaborarea cu mai multe ONG-uri pentru a oferi ajutor de urgenţă şi alte tipuri de asistenţă umanitară refugiaţilor.

Sony Pictures, o filială a grupului japonez Sony, a anunţat la rândul său că suspendă lansarea filmelor sale în cinematografele din Rusia, printre acestea figurând şi ‘Morbius’, noua sa superproducţie cu supereroi.

Vezi si:  Apple raportează un profit trimestrial record și redevine cel mai mare producător de telefoane, devansând Samsung. Gigantul american a vândut mai puține iPhone-uri, dar mai scumpe

Sony şi-a justificat într-un comunicat decizia prin “acţiunea militară în curs de desfăşurare în Ucraina, incertitudinea rezultată în urma acesteia şi criza umanitară din regiune”.

“Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi şi sperăm că această criză va fi rezolvată rapid”, a adăugat Sony Pictures.

Alte multinaţionale s-au distanţat de Rusia de la invazia Ucrainei de către trupele ruse.

Facebook, Twitter şi Microsoft au luat la rândul lor măsuri, luni, pentru a limita diseminarea informaţiilor provenite de la instituţii media afiliate guvernului rus.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *