De ce smartphone-urile reconditionate au cucerit Europa

2 min read

Piata smartphone-urilor reconditionate castiga in popularitate in Europa. Platforme precum Back Market se afla pe val, iar producatorii sunt acum nevoiti sa raspunda preocuparilor consumatorilor privind sustenabilitatea.

 

Smartphone-urile reconditionate castiga in popularitate, potrivit unui studiu

Un nou studiu realizat de KANTAR pentru Vodafone si Recommerce arata ca aceasta tendinta se raspandeste in intreaga Europa. Cercetatorii au chestionat un numar de 7.750 de consumatori din 12 tari, inclusiv Romania. In Romania, sondajul a aratat ca nu mai putin de 35% dintre cei chestionati au cumparat deja un smartphone reconditionat.

La scara europeana, studiul este la fel de informativ. Peste 60% dintre consumatorii chestionati au declarat ca intentioneaza sa cumpere un dispozitiv reconditionat. Mai presus de toate, aceasta piata este din ce in ce mai populara: 43% dintre europeni au detinut deja un dispozitiv second-hand, fata de 42% anul trecut.

De ce cumpara europenii telefoane reconditionate?

Principalul argument in favoarea smartphone-urilor reconditionate este costul lor scazut: 67% dintre cei chestionati sunt de acord cu acest lucru. Acest lucru nu este deloc surprinzator, intr-o perioada in care navele emblematice ale producatorilor ajung la preturi exorbitante, iar inflatia loveste in bugete.

Vezi si:  Rezultate mixte pentru Telekom in trimestrul doi

Imbunatatirile tehnologice ale smartphone-urilor nu mai sunt la fel de superbe ca acum 10 ani. Acum este posibil sa faci toate lucrurile pe care ti le doresti de la un telefon in fiecare zi cu un dispozitiv de 200 de euro, sau chiar mai putin daca este reconditionat. Acesta este motivul pentru care romanii opteaza pentru platforme care ofera produse Apple, chiar si iPhone 13 reconditionate.

Mediul inconjurator este al doilea cel mai important motiv invocat de consumatori, 39% dintre cei intervievati fiind de acord ca acesta a fost un factor care a influentat alegerea lor. Prin alegerea unui dispozitiv reconditionat, clientii isi pot reduce amprenta de carbon. De fapt, Nokia G22 se remarca prin respectul fata de mediu.

Odata cu incalzirea globala, respectul pentru mediu devine o preocupare majora pentru consumatorii din Europa. Producatorii de smartphone-uri incearca sa ii linisteasca pe consumatori cu privire la durabilitatea dispozitivelor lor. Samsung promite actualizari Android record de 7 ani pentru S24. In aceeasi ordine de idei, Google se asociaza cu iFixit pentru a face dispozitivele sale mai usor de reparat.

Vezi si:  Care este cel mai bun smartphone sub 300 de euro in 2022?

Sursa: https://www.tomsguide.fr/pourquoi-les-smartphones-reconditionnes-ont-conquis-leurope/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *