Home Online & HI-Tech Huawei a vandut marca de smartphone-uri Honor pentru a face fata sanctiunilor americane
Online & HI-Tech

Huawei a vandut marca de smartphone-uri Honor pentru a face fata sanctiunilor americane

Huawei se separa de marca sa Honor. Gigantul chinez din universul telecomunicatiilor a anuntat marti, 17 noiembrie, ca aceasta operatiune este necesara pentru a se salva de teribilele “tensiuni” provocate de sanctiunile americane. Grupul privat, cu sediul principal la Shenzen (in partea de sud a Chinei) este in colimatorul presedintelui Donald Trump (inca presedinte, pana in 21 ianuarie 2021) care il suspecteaza de spionaj potential in profitul orasului Beijing insa compania se apara de aceste acuzatii considerandu-le nefondate.

Huawei, unul din cele trei principali constructori de smartphone-uri de pe piata, a fost plasat anul trecut de Washington pe lista neagra pentru a-l impiedica sa achizitioneze tehnologii si componente americane indispensabile telefoanelor sale. Honor, o marca care a lansat telefoane din gama entry, a fost achizitionata printr-un consortiu de 40 de companii chinezesti, care include distribuitori, agenti si alte societati a caror supravietuire depinde in egala masura de cea a marcii.
Gigantul chinez din domeniul telecomunicatiei afirma ca productia sa de aparate destinate marelui public este supusa unor presiuni teribile din cauza sanctiunilor americane.

Aceasta vanzare ii va ajuta pe vanzatorii si pe furnizorii de telefoane Honor sa treaca cu mai mare usurinta peste aceasta perioada dificila a estimat Huawei, sperand ca iesind din orbita grupului sa poata sa isi revina in cele din urma din aceasta situatie dificila provocata de sanctiunile americane.
Honor, o marca destinata in special publicului tanar si bugetelor mai reduse, vinde conform informatiilor oficiale oferite de Huawei aproximativ 70 de modele de telefoane pe an. Dupa aceasta vanzare a marcii Honor, Huawei nu mai dispune de nicio actiune si nu mai este implicat in gestionarea afacerilor nici in luarea de decizii de acum inainte in ceea ce priveste marca Honor.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *