Marile banci americane pun miliarde deoparte pentru a se pregati pentru restantieri

2 min read

In al doilea semestru al anului, rezervele puse deoparte de JPMorgan Chase spre exemplu, Citigroup si Wells Fargo, din dorinta de a se pregati pentru un val de restantieri si de falimentari, ajung la suma de 28 de miliarde de dolari. In ciuda dificultatilor cauzate de pandemia cu coronavirus, doua din bancile mentionate au putut sa se bazeze pe activitatile lor de banci de investitie, cifra de afaceri crescand usor in ultimele luni. In ceea ce priveste Wells Fargo, aceasta a inregistrat o pierdere neta de 2,4 miliarde de dolari.

Mai multe banci americane, ingrijorate din cauza consecintelor pandemiei cu coronavirus asupra sanatatii financiare a clientilor, au pus cateva miliarde de dolari deoparte pentru a reusi sa faca fata restantierilor si persoanelor aflate in faliment. Insa, chiar si in aceasta situatie, unii au stiut sa profite de volatilitatea pietii.

In total, rezervele puse deoparte de JPMorgan Chase, Citigroup si Wells Fargo au fost de 28 de miliarde de dolari. Aceste trei banci au fost primele care si-au dezvaluit rezultatele marti, inainte de Goldman Sachs miercuri si Bank of America joi.

Vezi si:  Banca Europeană se va confrunta cu o inflație de bază

JP Morgan Chase si-a umflat proviziile cu suma de 8,9 miliarde de dolari in al doilea trimestru al anului deoarece instituia se asteapta la o scadere a economiei in al doilea trimestru, mai lunga decat s-a prevazut initial. Situatia s-a imbunatatit fara indoiala in mai si in iunie, pe masura ce autoritatile au ridicat din restrictiile mai stricte. Mediul economic va deveni mai sumbru decat in mai si in iunie conform previziunilor bancherilor in cadrul unei conferinte. JPMorgan se pregateste sa intampine cele mai negre scenarii insa nimeni nu stie cu adevarat ce se va intampla pe viitor. Drept urmare, bancile au ales sa puna rezerve de bani deoparte pentru a se pregati pentru eventuale restante de plata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *