Donald Trump mai are la dispozitie 100 de zile pentru a-si relansa campania inainte de alegerile prezidentiale

2 min read

Presedintele american si-a pierdut din simpatizanti din cauza modului in care a gestionat criza sanitara actuala, America fiind extrem de afectata din cauza pandemiei cu coronavirus si inca mai este.

Zilele sunt acum numarate. Donald Trump mai are doar 100 de zile la dispozitie, incepand cu data de 26 iulie, pentru a-si restaura imaginea si pentru a avea speranta unui al doilea mandat. Sarcina se anunta extrem de dificila de maine pana pe 3 noiembrie, ziua alegerilor. Dupa cum el insusi a recunoscut in 21 iulie, este departe de a fi terminat cu principalul subiect al preocuparii concetatenilor sai, pandemia cu Covid-19 care, din pacate se agraveaza in loc sa se amelioreze.

Judecat sever de un numar mare de americani din cauza proastei gestionari a crizei sanitare, Donald Trump are mult de muncit. De cateva saptamani intentiile par sa mearga in favoarea sa insa. Insa, de partea sa nu sunt cei cu varsta de sub 65 de ani, extrem de expusi in fata pandemiei cu coronavirus dar nici albii.

Vezi si:  Elveția renunta la controlul pașapoartelor pentru romani si bulgari

Reluarea contaminarilor, incepand cu a doua jumatate a lunii iunie, a provocat o crestere masiva a numarului de decese care va depasi cu siguranta numarul de 150 000 inainte de inceputul lunii august. Aceasta criza a constrans guvernatorii Statelor cele mai afectate, in majortate republicani, sa reia o serie de masuri de precautie, abandonate mult prea repede dupa parerea unora. Dupa patru luni de scadere a numarului de someri, aecsta a crescut din nou incepand cu 23 iulie, compromitand din nou relansarea economica.

Pe data de 23 iulie, Donald Trump a fost nevoit sa anuleze marea adunare republicana de la Jacksonville, Florida care trebuia sa aiba loc pe 27 august unde trebuia sa accepte in mod oficial investirea partidului sau pentru alegerile prezidentiale…o multime de incertitudini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *