Coronavirus: 28 de institutii scolare si 262 de clase inchise in Franta luni din cauza epidemiei

2 min read

Ministrul Educatiei francez, Jean-Michel Blanquer a anuntat in cadrul unei emisiuni ca 28 de institutii scolare – din aproximativ 60.000 – si 262 de clase sunt actualmente inchise in Franta din cauza epidemiei cu coronavirus.

Acesta a mai declarat ca Franta trebuie sa se astepte in continuare la inchideri de clase si de scoli. Exista si scoli care se inchid din prudenta, chiar daca cazurile de coronavirus sunt mai putine.

In ceea ce priveste numarul de scoli inchise, Ministrul Educatiei francez a declarat ca era un lucru la care se astepta odata cu inceperea scolii. Cifrele cu cazuri noi sunt in continua crestere si probabil va fi cea mai ridicata cifra din ultima vreme. Asta deoarece trei adulti bolnavi pot cu usurinta sa duca la inchiderea unei clase sau a unei institutii scolare.

Este normal, a continuat ministrul educatiei, ca intr-o societate afectata de pandemie, scoala sa tina cont de acest fenomen. Intrebat in legatura cu purtarea de masti in cazul copiilor din ciclul primar, ministrul a declarat ca este vorba despre un punct de vedere minoritar si ca majoritatea statelor din lume a facut ca si Franta. Inca nu se are in vedere efectuarea unor teste de saliva in randul elevilor si profesorilor.

Vezi si:  Ministrul Apararii din UK acuza Rusia ca a ucis un cetatean britanic pe teritoriul Marii Britanii

Aceasta situatie are loc la doar 7 zile de la reinceperea anului scolar in Franta. 12 milioane de elevi s-au reintors la scoala odata cu inceperea noului an scolar la 1 septembrie. Parintii si sindicatele si-au exprimat ingrijorarea cu privire la aceasta situatie avand in vedere numarul de cazuri mari. Doua zile la rand, Franta a inregistrat 7000 de cazuri noi, media pe sapte zile de cazuri noi de coronavirus depaseste cu mult valorile inregistrate in perioada de carantina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *