Spitalizat la Berlin, opozantul rus Alexei Navalny este in continuare in stare grava

2 min read

Dupa numeroase obstacole si opuneri din partea medicilor care nu au considerat prudent un tranfer din cauza ca pacientul este ventilat mecanic, spitalul din Omsk si-a dat in cele din urma acordul ca Alexei Navalny, aflat in stare critica, sa fie transferat la Berlin.
Avionul medical care l-a transportat pe opozantul rus Alexei Navalny si care a decolat ieri dimineata din orasul Omsk a aterizat la Berlin cateva ore mai tarziu.

Ce s-a intamplat? Aflat intr-un avion privat, lui Alexei Navalny i s-a facut brusc rau si avionul a fost nevoit sa aterizeze de urgenta la Omsk. In jurul orei 9:30 a ajuns la spitalul din Berlin unde urmeaza sa fie tratat. La scurt timp de la aterizarea cu avionul ONG, medicii germani au dat asigurari ca starea acestuia este stabila. Diagnosticul urmeaza sa fie stabilit si va fi facut public cu siguranta.

Alexei Navalny, in varsta de 44 de ani, este in coma de joi, la mijloc se pare ca este vorba despre o intoxicatie suspecta, membrii familiei sunt convinsi ca acesta a fost otravit, ca cineva i-a pus o substanta necunoscuta in ceai. Insa, sosirea sa la Berlin este un motiv de usurare pentru apropiati care spera ca aici va reusi sa isi revina. Sotia sa, Ioulia Navalny l-a insotit pe acesta in avion.
Vineri seara, dupa o serie de obstacole intampinate, spitalul din Omsk si-a dat in cele din urma acordul pentru transfer, dupa ce s-au asigurat de faptul ca acesta este in stare stabila si ca transportul nu ii pune viata in pericol. Insa, au mai fost necesare 7 ore de asteptare pentru ca avionul ONG german Cinema for Peace sa decoleze in orasul siberian. Nicio explicatie nu a fost oferita cu privire la aceasta intarziere insa ar putea fi vorba de multiplele proceduri judiciare cu privire la aterizarea avionului pe teritoriul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *