SUA- numar record de infectii cu coronavirus in Los Angeles

2 min read

Autoritatile sanitare au inregistrat un record de spitalizari in Los Angeles in weekendul ce a trecut. Sunt din ce in ce mai ingrijorate din cauza nivelului ridicat de infectari in randul tinerilor adulti.

Un bilant trist care afecteaza tinerii adulti. Numarul de bolnavi infectati cu coronavirus in Los Angeles a atins un nou record in acest weekend. Autoritatile locale din megalopola sunt ingrijorate in special din cauza numarului ridicat de infectari in randul tinerilor adulti.

Los Angeles, care numara numai putin de 2 milioane de locuitori, a inregistrat duminica, 19 iulie, 2216 bolnavi spitalizati dupa ce au contractat noul coronavirus spre deosebire de 2193 pe data de 15 iulie, data precedentului record negativ. Printre pacientii spitalizati actualmente, 26% din ei se afla internati la terapie intensiva in timp ce 19% sunt ventilati mecanic.

Autoritatile au declarat ca se continua atingerea unor nivele ingrijoratoare de cazuri noi de coronavirus. In acest moment, tinerii adulti sunt spitalizati intr-un ritm alert, niciodata vazut pana in prezent. Astfel, oricat de tineri am fi, se pare ca nici aceasta categorie de populatie nu este la adapost de infectia cu noul coronavirus. Oricat de tineri am fi, suntem vulnerabili in fata acestui virus care a inceput sa faca ravagii din nou in intreaga lume. Conform bilanturilor oficiale, peste jumatate din cei 2848 de cazuri noi identificate duminica sunt persoane cu varsta sub 40 de ani sau chiar mai putin.

Vezi si:  Uniunea pietelor de capital: Comisia vrea sa dinamizeze pietele capitalelor europene

Cazuri severe la copii. Un alt fenomen incepe sa ingrijoreze autoritatile sanitare. O serie de cazuri de sindromuri  inflamatorii severe care afecteaza copiii. 15 din ei au fost diagnosticati chiar saptamana trecuta dupa ce au dezvoltat un sindrom inflamator  multisistemic, aflat in stransa legatura cu infectia cu noul coronavirus. La nivel national, acest sindrom a provocat numai putin de sase decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *