Aeroporturi: acest start-up te face sa treci de punctele de control in 30 de secunde

2 min read

O companie lucreaza la un sistem care ar putea reduce radical timpii de asteptare in aeroporturi.

Visezi sa treci de securitatea aeroportului cu viteza luminii? Aceasta fantezie ar putea deveni in curand realitate datorita unui nou sistem dezvoltat de start-up-ul australian Micro-X. Compania lucreaza in prezent la inovatia sa intr-un parc industrial din apropierea aeroportului din Seattle.

Ambitia sa este clara: sa ofere un sistem care poate finaliza procesul de screening intr-un minut sau chiar treizeci de secunde. Acest lucru ar simplifica viata pasagerilor si ar elibera timp pentru personal.

Se pregateste o revolutie in aeroporturi

Cum va functiona acest sistem? Odata ce identitatea lor a fost verificata, pasagerii vor intra in zona in cauza. Un avatar virtual va aparea apoi pe un ecran si le va cere sa isi depuna bagajele. Un scaner cu raze X creeaza apoi o imagine 3D care este analizata de o inteligenta artificiala capabila sa detecteze obiectele interzise.

In aceeasi perioada, un sistem de camere de luat vederi si un scaner electromagnetic trec pasagerul cu un pieptene fin, relateaza Forbes. In cele din urma, avatarul virtual ii intreaba daca au uitat sa mentioneze un obiect si gata. In cele din urma, personalul prezent la punctele de control ar fi acolo doar pentru a-i ajuta pe pasagerii care se chinuie sa gestioneze manevra.

Vezi si:  Tipuri de oameni de care ai nevoie când fondezi o companie

Acest procedeu a convins Departamentul de Interne al SUA, care a finantat deja proiectul Micro-X in valoare de 4,9 milioane de dolari. In iulie anul trecut, agentia a alocat chiar o suma suplimentara start-up-ului pentru productia a sase cabine de control. Caietul de sarcini este foarte precis si prevede ca un prim dispozitiv sa fie livrat in termen de 12 pana la 18 luni.

Cu toate acestea, unele persoane sunt inca sceptice in ceea ce priveste fezabilitatea unui astfel de sistem si, in special, in ceea ce priveste eficienta reala a algoritmilor de detectare a obiectelor interzise. Norman Shanks, expert in controlul bagajelor, considera, de asemenea, ca o reducere a personalului nu este de dorit, deoarece oamenii sunt mai capabili sa detecteze comportamente suspecte.

De asemenea, el considera ca multi pasageri vor intampina dificultati in utilizarea acestui proces automatizat si ca, in cele din urma, personalul va trebui sa intervina in mod regulat pentru a-i ajuta. Timpul va spune daca acest sistem functioneaza. Daca da, nu exista nicio indoiala ca va fi adoptat masiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *