Coronavirus: un prim deces intr-o tabara de refugiati din Grecia

2 min read

Victima este un afghan in varsta de 61 de ani, tatal a doi copii, care ocupau o tabara de imigranti din apropiere de Atena. Autoritatile grecesti au anuntat duminica primul deces legat de noul coronavirus produs intr-o tabara de imigranti. Victima este un afghan in varsta de 61 de ani, tatal a doi copii, care locuia in tabara Malakassa, in apropiere de Atena, conform unui anunt facut de Ministerul de Migratie si Azil din Grecia. Barbatul era spitalizat de o perioada in capitala Greciei.

Aceasta tabara de imigranti, la fel ca cele din Schisto si Elaionas – in egala masura situate in apropiere de Atena – au fost plasate in carantina inca de la inceputul lunii septembrie din cauza cresterii numarului de cazuri noi de coronavirus in randul imigrantilor.
Pe insula Lesbos, dupa recentul incendiu din tabara Moria, peste 240 de persoane care au cerut azil au fost testate pozitiv in tabara provizorie in care au fost transferate.

Vezi si:  Sindicatele din Educație anunță greva generală

Autoritarile grecesti au anuntat duminica 218 cazuri noi de contaminari cu Covid-19 in tara, ceea ce duce totalul de cazuri la 17.444 si trei decese, adica 379 inca de la inceputul pandemiei.

In tabara de refugiati Moria numerosri sunt cei care se tem de acest virus si in prezent. Autoritatile grecesti au impus deja carantina dupa ce un numar de 20 de refugiati au fost testati cu noul coronavirus in urma cu cateva zile. Taberele cu refugiati reprezinta o veritabil bomba cu ceas. Totul a inceput dupa ce o tanara migranta in varsta de doar 19 ani, care a nascut intr-un spital din capitala, a fost testata pozitiv. In urma testelor, s-a constatat ca 20 de personae sunt contaminate insa toti cei 20 sunt asimptomatici. Lispa conditiilor face ca aceste tabere sa fie o bomba cu ceas, propice propagarii infectiei cu coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *