Care sunt ceilalti candidati la prezidentialele americane?

2 min read

Daca duelul pentru postul de presedinte al Statelor Unite ale Americii va avea loc intre candidatul democrat Joe Biden si presedintele Donald Trump, Jo Jorgensen si Howie Hawkins ar putea in egala masura sa aiba sanse anul acesta. Care sunt acesti candidati din umbra? Ce se stie pana in prezent despre ei?

Joe Biden si Donald Trump sunt cei doi candidati care au atras atentia mass-media, postul de presedinte este fara indoiala promis unuia din ei. Insa exista si alti candidati la prezidentiale.

Jo Jorgensen, partidul libertarian. Joanne Marie Jorgensen este singura femeie eligibila la Casa Alba pentru aceste alegeri prezidentiale. In varsta de 63 de ani, nu este necunoscuta in peisajul politic, a candidat pentru a fi vice-presedinte in 1996, fiind coechipiera lui Harry Browne care era la acea vreme candidatul partidului libertarian. Profesoara de psihologie la Universitatea Clemson (Carolina de Sud), anul acesta candideaza pentru postul de presedinte.

Howie Hawkins, Partidul verde. Howie Hawkins este candidatul cu numarul 4 care ar putea primi acordul potential al celor 270 de voci a marilor alegatori. Insa, ca si Jo Jorgensen, sansele sale sunt infime si rolul sau in cadrul scrutinului nu ar trebui sa se limiteze la cel de arbitru in cadrul duelului intre Joe Biden si Donald Trump. Chiar daca candideaza pentru prima data la alegerile prezidentiale, acest fost angajat UPS a fost candidat pentru Green Party din New York, in cadrul Senatului American 2006 dupa care tot candidat in cadrul Green Party pe postul de guvernator in 2010, 2014 si 2018. Este co-fonadatorul Partidului verde in Statele Unite ale Americii.

Partidul Verde reprezinta o coalitie a mai multor partide politice ecologiste si de dreapta. Scopul sau este acela de a-i convinge pe americani ca exista o alternativa la partidele dominante, care sunt partidele republicane si democrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *