Home NEWS ALERT Economia franceza amenintata din cauza aparitiei celui de-al doilea val cu coronavirus
NEWS ALERT

Economia franceza amenintata din cauza aparitiei celui de-al doilea val cu coronavirus

Economia franceza risca sa scada pentru al doilea an anul acesta…asta datorita aparitiei unui al doilea val epidemiologic care cauzeaza noi restrictii de activitate si o prudenta crescuta atat in ceea ce priveste companiile cat si persoanele fizice.

De cateva saptamani, indicatorii economici stau drept marturie aparitiei unei noi stari de incertitudine aflata in stransa legatura cu recrudescenta contaminarilor in Franta. Insa impunand o serie de noi restrictii pe teritoriul francez economia va avea din nou de suferit, la fel ca si in lunile martie si aprilie ale acestui an, cand a inceput nebunia. Unele activitati sunt deja puternic penalizate: barurile si restaurantele precum si alte meserii din domeniul cultural. De evenimente precum concerte nici nu poate fi vorba.

Aceste masuri au scopul de a “limita impulsiunea de crestere cu riscul de a avea o variatie negativa a activitatii in acest ultim trimestru al anului”. Acestea sunt previziunile lui Philippe Waetcher, sef economist la Ostrum Asset Management. Acesta sustine ca va avea loc o scadere cu pana la 0,5% a PIB in ultimele trei luni ale anului.

Aceasta noua degradare intampinata in ultimul trimestru al anului este legata de trei sectoare deja extrem de afectate – hoteluri-restaurante, serviciile de transport si serviciile de menaj care, in cele din urma se vor scufunda pur si simplu.

Vezi si:  La Go Tech World 2019: Digi | RCS & RDS aduce teste 5G și a doua generație a telefoanelor marcă proprie

Economia franceza infrunta luna tuturor pericolelor. Economia se afla la mijloc intre o incredere a consumatorilor, o dorinta de a cumpara, de a iesi, de a face sport. Oamenii refuza sa duca o viata izolata, vor sa iasa, sa duca o viata normala la fel ca anul trecut. Directorii de companii sunt extrem de ingrijorati din cauza noilor restrictii impuse si din cauza noilor cazuri de infectari care sunt din ce in ce mai multe pe zi ce trece. Tuturor le este extrem de frica de faliment.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *