Van Dijk e favorit clar la castigarea Balonului de Aur

2 min read

Balonul de Aur este un premiu anual ce rasplateste cel mai bun fotbalist din anul respectiv. Acesta se acorda in decembrie. Din 2008 pana in 2017 lupta pentru cucerirea Balonului de Aur s-a dat intre Lionel Messi si Cristiano Ronaldo. In 2018 Luka Modric a castigat acest prestigios premiu.
Anul acesta in schimb situatia este diferita, fiind vremea unui fundas sa fie in capul listei de favoriti la cele mai importante case de pariuri online din Romania.
Cifre impresionante pentru un fundas
De altfel, sunt foarte mari sansele ca Balonul de Aur sa mearga la un jucator care a cucerit Champions League in acel an. Este si cazul olandezului de la Liverpool Virgil van Dijk, care e vazut ca favorit principal la castigarea Balonului de Aur. Ultimul olandez care castiga Balonul de Aur a fost Marco van Basten, in 1992. Ultimul jucator de la Liverpool care a castigat premiul era Michael Owen, in 2001.
Nominalizarea lui van Dijk este cu atat mai remarcabila cu cat vorbim despre un fundas. In sezonul 2018-2019, acest fundas a pornit titular in Premier League in toate cele 38 jocuri sustinute de Liverpool. Olandezul a marcat 4 goluri in campionat, unul in FA Cup, competitie in care a jucat doar doua partide, dar si doua pentru Olanda in Nations League.
Cel mai mult la aceasta nominalizare a cantarit probabil prestatia batavului din Champions League. Aici van Dijk a disputat 12 partide, pornind in toate ca titular, marcand doua goluri. Olandezul a fost desemnat deja cel mai bun fotbalist al sezonului trecut din fotbalul englez.
Top 5 favoriti la pariuri (Betfair) pentru a castiga Balonul de Aur:
1.    Van Dijk, cota 1.30
2.    Lionel Messi, cota 3.25
3.    Cristiano Ronaldo, cota 17.00
4.    Alisson Becker, cota 51.00
5.    Mohamed Salah, cota 67.00
Sezonul trecut Balonul de Aur a fost castigat de Luka Modric, urmat de Lionel Messi. Au existat multe voci atunci care afirmau ca Modric nu merita aceasta distinctie. Acum Messi porneste tot cu a doua sansa, argentinianul marcand 36 goluri in La Liga, dintre care 3 hat-trickuri. In Champions League, Messi a marcat 12 goluri in 6 meciuri, fiind golgheter detasat al competitiei. Messi sta mult mai bine decat rivalul sau, Cristiano Ronaldo, o rivalitate alimentata mai degraba de presa. Portughezul a inscris in 2018-2019 in Serie A 21 goluri, iar in Champions League 6 goluri.

Vezi si:  Parlamentul European aproba planul de actiune UE pentru sanatate si isi propune sa il aprofundeze

Citeste tot comunicatul de presa