Home Imobiliare 22 mari orase printre care Paris, Londra si Berlin cer o reglementare mai eficienta Airbnb in Europa
Imobiliare

22 mari orase printre care Paris, Londra si Berlin cer o reglementare mai eficienta Airbnb in Europa

Platformele de locatie sezoniera precum Airbnb sunt acuzate de faptul ca reduc oferta locativa pentru locuitori. 22 de orase mari, printre care Paris, Londra si Berlin cer autoritatilor sa opteze pentru o reglare mai severa a acestui tip de activitati.

Din Paris in Florenta, trecand prin Amsterdam, 22 mari orase europene cer o reglementare mai severa pentru platformele de inchiriere precum Airbnb, acuzata de faptul ca distruge piata imobiliara si atractivitatea anumitor cartiere. Aceste orase apartinand retelei Eurocities, care trebuie sa se intalneasa joi cu vice-presedintele Comisiei Europene Margrethe Vestager, cer un cadru legal european datat si avantajos pentru aceste platforme, conform unui comunicat.

Reprezentantii metropolelor vor sa « oblige platformele sa isi partajeze datele si informatiile, indispensabile pentru un control eficient » si sa isi asume intreaga responsabilitate pentru anunturile publicate. Nu sunt total impotriva acestor platforme insa acestea din urma trebuie sa respecte reglarile la nivel national si local. Este timpul ca Europa sa adopte o noua abordare in ceea ce priveste reglementarile efectuate pentru a se pune de acord intai si intai in ceea ce priveste serviciul de Internet general. Acestea sunt afirmatiile facute de primarul Parisului, Anne Hidalgo, care numara numai putin de  25.000 de locatii Airbnb.

Primarul orasului Amsterdam, Femke Halsemaisi doreste, de partea sa, sa regleze platformele digitale pentru a asigura bunastarea si libertatea cetatenilor. Metropolele europene le reproseaza locatiilor faptul ca nu sunt rentabile in raport cu locatiile pe lunga durata. Destinatiile preferate ale turistilor, centrele oraselor sunt in special afectate de acest fenomen si primariile inregisreaza un numar mare de plangeri din partea coproprietatilor si riveranilor, un du-te vino neincetat, cladiri degradate si zgomote sonore.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *