Odata cu criza, majoritatea persoanelor prefera sa isi inchirieze locuinta, nu sa vanda

2 min read

Din ce in ce mai multi proprietari de locuinte isi indreapta atentia spre locuinta traditionala decat spre Airbnb, cu un randament mai ridicat insa mai nesigure.

Piata imobiliara va fi si mai nesigura odata cu sosirea toamnei ? Preturile vor scadea ? Inainte de a afla aceste lucruri, peste cateva zile, saptamani maxim, primele indicii incep sa apara. Odata cu criza sanitara venita cu pandemia de coronavirus si incertitudinile generate de aceasta din urma, din  ce in ce mai multi proprietari de locuinte nu se mai grabesc sa isi vanda locuinta, prefera sa o inchirieze. Isi fac timp sa aprecieze mai bine situatia lor profesionala si cea a pietei.

Insa, chiar si asa, acesti vanzatori nu raman cu bratele incrucisate. Mai degraba decat sa cumpere un bun nou, sau sa vanda locuinta, prefera sa o dea in chirie. Aceasta este constatarea facuta de specialisti in aceasta perioada de pandemie. Este vorba despre un fenomen de prudenta care a fost remarcat in mai multe orase deja si care inca nu a disparut.

Vezi si:  Vila detinuta de Madonna din California se vinde la un pret de 24 de milioane de dolari

Numerosi sunt proprietarii care au scazut chiar si pretul chiriei pentru a inchiria cat mai repede cu putinta si a-si asigura astfel o sursa de venit, evitand astfel o scadere semnificativa a rentabilitatii la incheierea anului.

O alta tendinta aparuta tot in aceasta perioada, in urma pandemiei, este aceea de a inchiria pe termen lung in detrimentul locatiilor Airbnb. In ziua de azi, inchirierea unei locuinte pe termen lung, de minim un an, este u pariu castigat in aceasta perioada de criza generata de pandemia cu coronavirus. Veste buna pentru studenti care in curand vor incepe sa isi caute o locuinta, anul universitar urmand sa incepa de la 1 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *