Home Imobiliare In SUA vanzarile de locuinte au explodat
Imobiliare

In SUA vanzarile de locuinte au explodat

In august, sase milioane de locuinte existente si-au schimbat proprietarul, o scadere cu aproximativ 2,4% in raport cu luna iulie a acestui an. Cumparatorii nu s-au lasat descurajati de preturi, care au crescut considerabil in ultima perioada in toate regiunile din Statele Unite ale Americii.

Vanzarile locuintelor americane au avut parte de cea mai mare crestere in august. Din decembrie 2006 nu s-a mai inregistrat o astfel de crestere pentru locuintele vechi. Cresterea afisata pe an este de 10,6% conform datelor oferite de Federatia nationala a agentilor imobiliari, date publicate marti. In august, numai putin de 6 milioane de locuinte existente si-au schimbat proprietarul, o crestere cu 2,4% in raport cu luna iulie a acestui an, conform asteptarilor de altfel.

Este dovada unei restabiliri rapide a pietei imobiliare, extrem de afectate din cauza pandemiei cu coronavirus, la fel ca si alte sectoare economice de altfel.
Vanzarile sunt in crestere pentru a treia luna consecutiva, acest lucru a fost facut posibil in special de americanii care s-au dedicat telemuncii in aceasta perioada. In aceasta perioada, numeroase tranzactii imobiliare au fost finalizate, in ciuda pandemiei cu coronavirus.

Preturile nu au reusit sa ii faca pe americani sa se razgandeasca
Pentru restul anului, specialistii estimeaza ca vanzarile vor creste in continuare datorita unei dobanzi scazute si a unui nivel de somaj aflat in continua scadere. Cumparatorii nu s-au lasat descurajati de preturile mai degraba ridicate, preturi care au continuat sa creasca in toate regiunile din Statele Unite ale Americii. Pretul median era de 310.600 de dolari in august, adica cu 11,4% mai scump decat in august 2019. Este vorba despre a 102-a luna de crestere consecutiva a preturilor, adica 8 ani neintrerupti. Aproape 3 sferturi de bunuri (69%) au fost vandute in mai putin de o luna.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *