Microsoft nu va vinde recunoasterea faciala fara reglementari

2 min read

Presedintele Microsoft, Brad Smith continua sa apere reglementarea tehnologiei de recunoastere faciala, afirmand faptul ca Microsoft nu a vandut aceasta tehnologie pana in ziua de azi din cauza fortelor de ordine americane.

In aglomeratia provocata de IBM si Amazon care preiau pozitia in ceea ce priveste vanzarea tehnologiei de recunoastere faciala fortelor de politie, responsabilul Microsoft, Brad Smith a declarat ieri ca societatea sa nu va vinde tehnologia de recunoastere faciala serviciilor de politie inainte de adoptarea unei legi federale care sa reglementeze aceste unelte, dupa cum se arata si intr-un articol publicat pe Washington Post.

In aprilie 2019, Microsoft a refuzat sa instaleze o tehnologie de recunoastere faciala in masinile si camerele corporale ale agentilor din cadrul fortelor de ordine din California din cauza preocuparilor legate de drepturile omului. Recent, Brad Smith a declarat in cadrul unui eveniment Post Live faptul ca Microsoft nu si-a vandut niciodata tehnolgia de recunoastere faciala fortelor de ordine. A mai declarat ca exista unele lucruri care necesita reglementari. Inca din 2018, Microsoft pledeaza pentru reglementarea guvernamentala cu privire la tehnologia de recunoastere faciala. Microsoft a aparat la acea vreme un anumit numar de principii in cursul urmatorilor doi ani in ceea ce priveste recunoasterea faciala precum transparenta, echitate, responsabilitate si monitorizarea legala.

Vezi si:  Grindeanu ar vrea mai puține ministere

Pe data de 10 iunie Amazon a anuntat ca politia foloseste deja de mai bine de un an tehnologia sa de recunoastere faciala, fara probleme, cunoscuta sub numele de Rekognition. La scurt timp, IBM a declarat ca nu va propune aceasta tehnologie de recunoastere faciala de teama ca ar putea promova discriminarea rasiala si injustiria. Ramane de vazut daca lucrurile urmeaza sa se reglementeze sau nu si daca Microsoft va decide daca va pune in serviciul fotelor de ordine tehnolgia sa se recunoastere faciala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *