Home Legislatie Legea cu privire la registrul comertului a suferit modificari
Legislatie

Legea cu privire la registrul comertului a suferit modificari

O modificare a legii cu privire la registrul comertului care prevede ca in absenta comerciantului persoana fizica, respectiv a reprezentantului asociatiei familiale, semnatura acestuia se poate inlocui prin prezentarea in cadrul registrului comertului, de catre avocatul care reprezinta respectiva persoana, a unei imputerniciri avocatiale care sa contina semnatura clientului, persoana fizica sau a reprezentantului asociatiei familiale.

Semnatura persoanei fizice va fi data personal in fata avocatului care il reprezinta si se va utiliza in intreaga activitate a comerciantului persoana fizica, respectiv a reprezentantului asociatie familiala.

O alta noutate prezenta din aceasta vara insa pe care poate unii nu o cunosc este urmatoarea: Registrul Comerului nu va mai solicita de la persoanele fizice trei acte in momentul infiintarii unei firme. Va spunem in cele ce urmeaza care sunt aceste acte.

Astfel, nu se va mai depune o declaratie pe propria raspundere a persoanei fizice/a persoanei juridice (dupa caz) cu privire la calitatea de asociat unic in cadrul unei singure societati cu raspundere limitata. Apoi, nu se va mai solicita depunerea declaratiei pe propria raspundere in format autentic cu privire la conditiile referitoare la sediul social. Ultima schimbare este urmatoarea: nu se mai depune un aviz cu privire la schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta, cu privire la infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administarea unor condominii, cu modificari ulterioare, in cazul in care la sediul respectiv nu se desfasoara niciun fel de activitate. Administratorul sau, dupa caz, administratorii, vor da o declaratie pe propria raspundere in acest sens, doar in cazul in care declaratia-tip pe propria raspundere este semnata de catre asociati/membri/actionari. Acestea sunt principalele schimbari din ultima perioada in legatura cu legea cu privire la registrul comertului.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *