Home Auto Mercedes Classe S 2021: o berlina futurista, in afara de motorizare
Auto

Mercedes Classe S 2021: o berlina futurista, in afara de motorizare

Sunt regasite elemente proprii Tesla Model S insa trebuie sa mai asteaptam putin pentru motorizarea hybrid si 100% electrica (EQS).

La sapte ani distanta de la lansarea ultimei sale versiuni, Classe S isi ofera in anul 2020 o revizie a marii berline a marcii, ocazia perfecta de a adauga masinii ultimele tehnologii aparute in domeniul auto precum interfata MBUX (Mercedes Benz User Experience) pe o serie de ecrane digitale integrate in habitaclu.

Pentru a iesi in evidenta si a reusi sa faca fata concurentei, Mercedes Classe 2021 mizeaza pe tehnologie. Insa, in ceea ce priveste motorizarea, primele luni de comercializare vor fi 100% termice.

Afisaj in realitate augmentata si conducere autonoma

Mercedes a pus accentul pe habitaclul noii sale berline si in special pe sosirea a doua ecrane noi. Pe consola centrala, un ecran vertical de 12,8 inchi ne aminteste de dotarile Tesla in ceea ce priveste Model S. In spatele volanului, datele sunt acum afisate pe un ecran de 12,3 inchi care reia tehnologia cu efect 3D. Cu toate acestea, varfurile tehnologiei nu se regasesc aici. In realitate, acest lucru nu se constata decat odata aflat la bordul masinii, pe scaunul soferului. Marca a introdus un nou sistem de viziune care ofera o multime de informatii in realitate augmentata, proiectate intr-un camp de viziune a conducatorului pentru a-l informa cu privire la datele de navigare.

Vezi si:  Tesla recheama peste 50.000 de masini pentru probleme la frana

Restul tehnologiilor se concentreaza pe partea de condus, masina se bazeaza pe tehnologia de securitate activa. In acelasi timp, echipele care se ocupa de dezvoltarea acestei masini au confirmat faptul ca Mercedes Classe S va beneficia si de functia de conducere autonoma.

Pentru inceput, motorizarea va fi exclusiv termica, diesel sau motorina, insa doar pentru moment. Mai tarziu, in cursul anului 2021 va fi anuntata si o versiune hybrid.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *