Cum convingi angajatii mai recalcitranti sa revina la munca

2 min read

Obisnuiti cu telemunca, angajatii tai nu par dornici sa se reintoarca intr-un open space. Iata cum ai putea sa ii convingi.

In majoritatea companiilor, 77% din angajati sunt multumiti cu telemunca si nu mai par dispusi sa se reintoarca la birou. Acum, au devenit experti in utilizarea Zoom sau Teams. Considera ca sunt mai eficienti si mai linistiti lucrand de acasa. Si calitatea lor de viata este imbunatatita. Drept urmare, este destul de greu pentru un manager sa gaseasca argumentele potrivite pentru a-i determina sa revina la munca motivati.

Trebuie sa iti vorbesc despre un proiect. Telemunca functioneaza de minune atunci cand trebuie sa ducem la bun sfarsit sarcini structurate si atunci cand colaboratorul stie foarte bine ce are de facut. In schimb, pentru dezvoltarea de proiecte noi, pentru discutarea unor reorganizari, lansarea de noi activitati, este putin mai complicat. Astfel, revenirea la birou este justificata daca exista un proiect nou ce trebuie discutat.

Vezi si:  Se prelungeste sesiunea de depunere a proiectelor LEADER pentru masura dedicata asociativitatii

Poti veni luni, am organizat o sedinta? Cu siguranta exista persoane care s-au cam saturat de videoconferintele organizate pe Zoom. Reintoarcerea progresiva la birou, la inceput pentru sedinte, va fi acceptata mai usor.

Esti indispensabil. Managerii care nu reusesc sa ii determine pe angajati sa se reintoarca la birou sunt cei care nu reusesc sa ii faca pe acestia din urma sa inteleaga cat sunt de utili si ca munca acestora are un sens. Evident, putina subtilitate nu strica.

Eu sunt aici zilnic. Puterea exemplului poate fi de efect. Este destul de greu sa convingi un angajat sa se reintoarca la birou daca insusi managerul este absent sau daca majoritatea din colegi sunt si ei acasa. Trebuie sa se opteze pentru echitate intre salariati- daca numerosi sunt cei care s-au intors, cel putin pentru cateva zile pe saptamana, atunci si cei mai recalcitranti ar trebui sa faca acelasi lucru. Mai ales daca si seful este zilnic la datorie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *