4 sfaturi pentru noii manageri
2 min read
In acest domeniu, 47% din managerii recent numiti nu sunt deloc formati pentru acest nou rol. Tranzitia de la statutul de angajat la cea de manager este dificila, nu este un lucru surprinzator faptul ca managerii recent promovati se descurca destul de greu cu noul rol.
Urmatoarele sfaturi te vor ajuta cu siguranta daca si tu te afli in aceasta situatie, de manager recent numit.
Comunica in mod clar. Acest sfat permite eliminarea oricarui tip de problema, inainte ca acestea sa iti afecteze performanta. Vorbind si comunicand in permanenta cu membrii echipei tale vei fi perceput drept un aliat de pret de catre acestia si vei avea o mai buna comunicare in sanul echipei. Nu trebuie, in mod necesar sa intretii relatii amicale cu colaboratorii tai nici sa furnizezi informatii de ordin personal insa nu ezita sa comunici cat mai mult cu ei.
Da exemplu. In timp ce inveti secretele meserie, poti fi tentat sa uiti ca tu insuti trebuie sa fii un exemplu pentru angajatii tai. Fie ca este vorba despre o zi obisnuita sau un eveniment important, trebuie sa fii constient de faptul ca angajatii iti observa si iti calculeaza comportamentul.
Delegheaza pentru a-ti ajuta echipa sa progreseze. Nimeni nu apreciaza micromanagementul : acest tip de gestiune este destul de penibila, atat pentru angajatori cat si pentru angajati. Observa punctele slabe si punctele tari ale echipei dupa care desemneaza-le unele sarcini care permit umplerea lacunelor daca acestea exista.
Investeste in tine insuti. Fie ca ai beneficiat de o anumita formare sau faci parte din acei 47% de noi manageri nou formati, trebuie sa iti faci timp sa investesti in tine insuti. Trebuie sa sesizezi oportunitati de perfectionare profesionala si sa citesti operele de referinta din lumea managementului, sa fii mereu informat cu privire la tendinte.