Home Resurse Manageri Sfaturi pentru identificarea si dezvoltarea competentelor colaboratorilor mai talentati
Resurse Manageri

Sfaturi pentru identificarea si dezvoltarea competentelor colaboratorilor mai talentati

Una din principalele misiuni ale unui manager este acela de a elibera potentialul salariatilor sai. Iata cateva sfaturi menite sa te ajute sa manageriezi in mod eficient talentele si recrutarea personalitatilor celor mai adaptate domeniului in care activezi.

Trebuie sa ai un anumit avans. Unde te vezi in urmatorii cinci ani? Este intrebarea clasica in timpul interviurilor de anagajre. Insa si managerii ar trebui sa isi puna astfel de intrebari, asupra viziunii pe care o au asupra locului lor de munca pe termen mediu si lung. Poseda calitatile necesare planului lor de actiune? Anticipand eventualele actiuni vei reusi sa fii mult mai eficient in ceea ce faci.

Mizeaza pe softskills. In majoritatea din cazuri recrutarile sunt efectuate pe competentele deja achizitionate ale salariatilor. Insa, conform previziunilor Forumului economic Mondial, 65% din joburile actuale nu vor mai exista peste 15 ani. Trebuie sa mizam mai mult ca oricand pepersoanele dotate cu o inteligenta emotionala iesita din comun si pe persoanele carora le place sa invete ceva nou de-a lungul intregii vieti. Trasaturi de personalitate care determina achizitia de noi competente. Cu dezvoltarea inteligentei emotionale, inovatia si invatarea vor fi cele mai cautate calitati de catre recrutori.

Cauta talentele in compania TA. Companiile au tendinta de a duce recrutarile la extrem inainte de a analiza putin persoana care se afla in fata lor care, din interior, ar putea corespunde noilor nevoi. Cei aflati deja in companie au sansa de a se integra mult mai bine noului statut si vor intelege mai bine ce vor superiorii. Promovarea talentelor din sanul companiei va stimula angajamentele celorlalti salariati.

Vezi si:  Cum sa devii un manager mai bun

Fii mai deschis. Managerii au tendinta de a-si cauta clona, in orice caz un angajat care sa le semene. Insa, acest lucru limiteaza diversitatea si intr-un final performanta echipei. Din contra, un manager trebuie sa mizeze pe personalitati variate pentru a amesteca competentele, modul de a lucra si de a aborda lucrurile.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *