Home Resurse Manageri Manageri, iata cateva metode de remotivare a echipei
Resurse Manageri

Manageri, iata cateva metode de remotivare a echipei

In situatia actuala, angajatii au nevoie sa fie sustinuti de un management concret, capabil sa ii inteleaga, sa le dea cuvantul atunci cand trebuie. In plus, o echipa are nevoie de autonomie.

Ai grija de echipa ta
Este un sfat esential care se aplica si in momentele in care totul merge ca pe roate dar si in momentele dificile. Trebuie doar sa ne amintim de piramida lui Maslow cu privire la nevoile umane (fiziologice, securitate, apartenenta, stima de sine si implinire). Managerul trebuie sa participe la dezvoltarea competentelor propriei sale echipe, sa responsabilizeze indivizii, sa delegheze sarcini si sa faca apel la inteligenta colectiva.

Comunica cu toata lumea
Unii angajati ajung sa plece dintr-o companie din cauza acumularii stresului, din cauza ca sunt nevoiti sa stea ore suplimentare…toate aceste semnale trebuie sa il faca pe manager sa inteleaga ca trebuie sa schimbe ceva. Prima etapa posibila: un seminar la fiecare inceput de an pentru a le prezenta angajatilor obiectivele companiei si publicarea unui newsletter semestrial. Un manager trebuie sa comunice in mod eficient cu toata lumea.

Favorizeaza autonomia
Una din cele mai potrivite modalitati de a veni cu un raspuns la numeroasele probleme intampinate in cadrul unei companii este aceea de a favoriza autonomia angajatilor, a echipei, de a-I permite sa isi exprime nevoile pentru a putea defini organizarea care ii convine cel mai mult. Drept dovada, am observat in timpul acestei crize sanitare ca echipele medicale au functionat majoritatea foarte bine si foarte eficient deoarece ele au fost cele care au decis cum urmeaza sa functioneze in aceste situatii limita. Sfatul nostru pentru manageri este acela de a organiza spatii pentru discutii in care se poate discuta despre ce functioneaza si ce nu si pentru a stabili unele scenarii de functionare ale companiei.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *