Cum sa devii un manager mai bun

2 min read

Nimeni nu se naste manager si, chiar daca unii au o inclinatie spre aceasta functie, are mult de munca pana sa fie considerat un manager bun. De aceea, daca vrei sa devii un manager mai bun ar trebui sa urmezi sfaturile de mai jos.

Fii un antrenor bun. Un manager bun trebuie sa se afle mereu in spatele echipei sale. Trebuie sa o ajute sa avanseze si sa treaca peste toate obstacolele intalnite dar, in egala masura, sa o felicite in caz de reusita. Angajatii apreciazta atunci cand managerul este prezent fizic, cand isi face timp pentru ei. Trebuie sa fie mereu prezent pentru a oferi un feed-back asupra muncii indeplinite. Fiecare angajat are nevoie de incurajare si de sfaturi atunci cand este nevoie.

Fii interesat de bunastarea angajatilor tai. Este o preocupare fundamentala la ora actuala. Managerii trebuie sa se preocupe de bunastarea angajatilor, de calitatea lor de viata, dar, in egala masura de fericirea la locul de munca. Miza este uriasa. Atunci cand o echipa nu se simte bine la locul de munca sau conditiile de munca nu sunt favorabile este destul de greu sa creezi o sinergie pozitiva si sa obii performante din partea angajatilor. Exista o legatura stansa intre placerea de a munci si performanta. Un angajat care se simte bine la locul de munca va fi mai putin bolnav, mai putin absent si mult mai loial.

Vezi si:  Curiozitatea – o abilitate care nu se invata la scoala

Fii productiv si orientat spre rezultate. Managerul trebuie sa fie prezent pentru a fixa obiective si pentru a oferi echipei sale metodele pentru a le atinge cat mai repede cu putinta. Insa, in egala masura, trebuie sa fie un exemplu pentru angajatii sai. Ca manager, esti un exemplu de urmat pentru echipa ta, pentru angajatii tai. Daca le ceri sa dea ce e mai bun din ei insa tu insuti nu faci acelasi lucru, acest lucru nu se va intampla. Acelasi lucru se aplica si la nivel de productivitate. Trebuie sa aplici si tu lucrurile pe care le astepti din partea angajatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *