Covid-19: Europa in fata recesiunii

2 min read

Economia tarilor europene a fost grav afectata de epidemia cu coronavirus: continentul este nevoit sa faca fata uneia din cele mai grave recesiuni, cauzata de pandemia cu coronavirus. Este una din cele mai grave crize dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial conform specialistilor. Spre exemplu, Germania a pierdut 10% din PIB in cel de-al doilea trimestru al anului.

Printre cele mai afectate sectoare se numara turismul. Numerosi au fost europenii care au renuntat la vacantele lor, la calatoriile in strainatate in special in acest an, unii din ei au preferat sa investeasca intr-un camping car. Simbol al libertatii si mai ales al sigurantei, datorita absentei de contact cu pasagerii sau cu clientii hotelului, vanzarile de rulote au crescut enorm in acest an. In Spania in special.

Oamenii folosesc mijloace de transport alternative in timpul vacantei si, bineinteles, acest sector se va dezvolta deoarece numarul de clienti este in continua crestere.

In Italia, o alta tara turistica, inchiderea restaurantelor timp de mai multe luni au afectat un alt sector, cel al productiei de mozzarella. Scaderea vanzarilor atat pe piata interna cat si pe piata externa s-a tradus printr-o serie de pierderi serioase. Profitul a scazut cu pana la 25% si productia de branza cu pana la 20%. Un simbol al unei economii fragilizate. Criza s-a facut simtita in majoritatea sectoarelor, activitatile comerciale au fost puse pe pauza o perioada indelungata de timp. In momentul in care aceste activitati au fost reluate, in sfarsit unii comercianti au inceput sa vada lumina de la capatul tunelului.

Vezi si:  Safir Vaslui, performanță la nivel de grup

Economie a carei stare de santate depinde de evolutia pandemiei cu coronavirus. Pandemie care nu pare sa se dea dusa prea devreme. Din pacate…sa speram ca incetul cu incetul numarul de cazuri va incepe sa scada si economia va incepe sa isi revina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *