Home Legislatie Comisia Europeana autorizeaza vaccinul Pfizer-BioNTech
Legislatie

Comisia Europeana autorizeaza vaccinul Pfizer-BioNTech

Comisia Europeana a autorizat luni folosirea vaccinului Pfizer BioNTech care deschide calea debutului vaccinarilor impotriva Covid-19 in tarile din Uniunea Europeana inainte de sfarsitul acestui an. Aceasta unde verde data de executivul european intervine la cateva ore de la autorizarea Agentia Europeana pentru Medicamente.

Era ultima etapa inainte de debutul campaniei de vaccinare in UE care ar trebui sa inceapa in aceasta duminica. Comisia Europeana a dat unda verde luni, 21 decembrie, pentru utilizarea vaccinului Pfizer BioNTech in cadrul luptei cu coronavirus.

Putin mai devreme, in aceeasi zi, Agentia Europeana pentru Medicamente (AEM) a autorizat comercializarea acestui vaccin deja folosit in Statele Unite ale Americii si in Regatul Unit. AEM, bazat in Amsterdam, a avansat cu o saptamana reuniunea prevazuta initial pentru data de 29 decembrie in timp ce Germania si alte tari au inceput sa faca presiuni pentru o decizie cat mai rapida cu putinta.

Agentia Europeana pentru Medicamente a evualat acest medicament extrem de minutios si a concluzionat ca este eficient impotriva Covid-19. Pe baza acestei evaluari stiintifice s-a procedat la autorizarea sa pe piata Uniunii Europene conform declaratiilor facute de presedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, precizand faptul ca primele vaccinari vor avea loc in perioada 27-29 decembrie.

Campania de vaccinare debuteaza duminica
Primele vaccinari impotriva Covid-19 vor fi deci administrate inca de duminica in mai multe tari europene. Acesta va fi un debut progresiv. Autoritatile au declarat ca nu se grabesc, ca este o vaccinare care necesita timp indelungat pentru a se asigura ca toate conditiile sunt reunite.

Vezi si:  PMB: Demersul UTI cu privire la Arena Nationala este o forma clara de santaj

200 de milioane de doze pana in septembrie 2021
Presedinta Comisiei europene s-a declarat mandra de faptul ca primul vaccine anti Covid-19 este disponibil in Europa si ca este un produs al inovatiei europene. A fost conceput de laboratorul german BioNTech, bazat la Mayence. Se pare ca acest vaccine s-a dovedit a fi sigur si eficient.

 

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *