Home Turism Turismul european își revine
Turism

Turismul european își revine

Lanţurile hoteliere şi companiile aeriene din Europa văd o redresare a rezervărilor la niveluri care nu au mai fost înregistrate de dinainte de pandemie, fiind populare în special călătoriile mai scurte, deoarece turiştii rămân prudenţi în privinţa rutelor de mare distanţă, transmite Reuters.

Totuşi, se menţin dificultăţile, în urma creşterii costurilor şi a lipsei de personal, ceea ce duce la anularea unor zboruri. În pofida acestor probleme, companiile aeriene estimează revenirea la profitabilitate.

“Cererea este ridicată, oamenii vor să-şi vadă familiile şi să călătorească din nou”, a declarat Phil Seymour, preşedintele grupului britanic IBA.

Vineri, IAG, proprietarul operatorului aerian British Airways, a anunţat că se aşteaptă să revină pe profit din trimestrul doi, dar şi pe ansamblul acestui an. Compania şi-a redus capacitatea în primul trimestru pentru a evita perturbările.

“Călătoriile premium continuă să fie cel mai performant segment, iar cele de afaceri sunt la cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei”, a afirmat directorul general al IAG, Luis Gallego.

IAG, care deţine şi Iberia, Vueling şi Aer Lingus, a precizat că atenuarea restricţiilor impuse de autorităţi au dus la îmbunătăţirea cererii, în special în Marea Britanie, în timp ce invadarea Ucrainei de către Rusia “nu a avut un impact semnificativ”.

Şi operatorul aerian german Lufthansa speră să revină pe profit în acest trimestru, în urma majorării cererii de călătorii, după atenuarea restricţiilor.

Vezi si:  Top 5 destinatii care inregistreaza cel mai frecvent intarzieri la decolarea sau aterizarea in Romania

Grupul franco-olandez Air France-KLM vede o redresare a vânzărilor de bilete şi rezervări solide pentru perioada verii.

Redresarea este condusă de călătoriile scurte, turiştii rămânând prudenţi în privinţa rutelor de mare distanţă.

IHG, proprietarul Holiday Inn, a anunţat că în primul trimestru s-a înregistrat o creştere a preţurilor şi cererii de camere de hotel.

Rivala Marriott International se aşteaptă la majorarea veniturilor în acest an.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *