Sfaturi pentru a reusi infiintarea unui start-up

2 min read

Numerosi sunt cei care au o idee pentru a putea infiinta un start-up insa nu stiu de unde sa inceapa si cum sa isi structureze ideile. Acest articol a fost special conceput pentru acest tip de persoane, pentru a le permite sa isi organizeze mai bine proiectul de creare.

Trebuie sa cunosti bine sectorul viitoarei tale companii start-up. Acest sfat ti se poate pare unul banal insa numerosi sunt antreprenorii care nu cunosc foarte bine sectorul in care se lanseaza. Au identificat faptul ca acest sector le poate aduce profit insa nu il stapanesc deloc. Aceasta abordare este una extrem de riscanta deoarece fiecare piata in parte detine particularitatile sale si trebuie abordata intr-un mod diferit. Daca nu stapanesti domeniul in care doresti sa te lansezi atunci te sfatuim sa te informezi cat mai bine cu putinta cu privire la domeniul respectiv si sa te formezi intens.

Realizeaza un studiu de piata (Lean Startup). Etapa extrem de importanta, uneori neglijata de cei care vor sa deschida un start-up, studiul pietii este unul esential. Este cel care ne permite sa detectam potentialul real al viitoarei tale companii si sa validezi idea de start up.

Realizeaza un plan de afaceri. O data ce studiul de piata realizat este unul pozitiv, va trebui sa realizezi si un plan de afaceri pentru a pune toate sansele de reusita de partea ta. Acest document are scopul de a te ajuta sa:
-identifici nevoile tale (financiare, materiale, umane);
– sa realizezi un bilant previzional;
– sa alegi statutul companiei tale;
– sa iti aduni partenerii (furnizori, sponsori);

Stabileste o strategie pe termen lung. Studiul de piata si planul de afaceri iti este extrem de util fara indoiala. Insa numerosi sunt antreprenorii care gandesc pe termen scurt, nu au o strategie pe termen lung. Este esential sa iti imaginezi unde se va afla acest start up pe care il detii peste un an, trei sau cinci ani.

2 thoughts on “Sfaturi pentru a reusi infiintarea unui start-up

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *