Prima Casa devine Noua Casa. Cine il poate accesa ?

2 min read

Odata cu noile schimbari aplicate acestui program, oricine isi poate cumpara o locuinta. Pe vremuri, Prima Casa era un program adresat persoanelor cu venituri modeste insa, acum, odata cu noile modificari aduse vechiului program, oricine poate aplica pentru Noua Casa. Cea mai importanta modificare adusa este aceea ca s-a urcat plafonul pentru locuintele noi, numai putin de 140.000 de euro va fi suma maxima care poate fi accesata, cu o garantie de 80% din valoarea intregului credit.

Drept urmare, plafonul creste de la 70.000 de euro la 140.000 euro. O modificare radicala si substantiala totodata, ce are drept scop dezvoltara sectorului imobiliar, inclusiv pentru locuintele de pana la 120mp. Astfel, cei care au posibilitatea si vor sa profite de aceasta facilitate oferita, au posibilitatea de a achizitiona apartamente mai mari decat cele existente in prezent in programul Prima Casa.

Drept urmare, in urma acestor modificari radicale, se asteapta ca o buna parte din viitorii cumparatori sa isi indrepte atentia spre apartamente cu 3 camere sau apartamente cu 4 camere. In privinta locuintelor vechi, trebuie sa stiti ca se va garanta doar 50% din valoarea creditului, pana la un plafon de maxim 70.000 de euro.

Vezi si:  Cum sa adaptezi proiectul tau imobiliar profilului cumparatorului

Prin aceste schimbari aduse vechiului program, Guvernul isi doreste sa incurajeze constructiile noi, achizitia de constructii noi, superioare din punct de vedere calitativ, avand drept rezultat implicit relansarea sectorului de constructii. In cadrul actualei crize sanitare cauzate de pandemia cu coronavirus trebuie sa se utilizeze programe si  mecanisme de finantare-garantare care au reusit sa isi dovedeasca eficienta in timp cum este si cazul programului Prima Casa. Atat criteriile de eligibilitate cat si cele de accesare au fost facilitate. Acest Program va fi deci mai usor de implementat si de accesat de oricine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *