Home International Lista tarilor autorizate sa intre in UE fara restrictii a fost dezvaluita
International

Lista tarilor autorizate sa intre in UE fara restrictii a fost dezvaluita

Conform ministrului Afacerilor externe, o lista de tari extra-europene vor putea intra in Uniunea Europeana fara restrictii. Lista urmeaza sa fie actualizata pana pe data de 9 iunie.

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui sa stabileasca pana pe data de 9 iunie lista tarilor extra-europene a caror membri ar putea intra in mod liber in spatiul european conform unei declaratii facute pe data de 23 mai de seful diplomatiei franceze. Obiectivul este acela de a avea aceasta lista pana pe data de 9 iunie, drept urmare cat se poate de repede. Aceasta categorie “verde” la va permite calatorilor sa calatoreasca in Europa fara niciun fel de dificultate, doar cu niste controale sanitare.

Se adauga o “lista portocalie” care regrupeaza tarile ai caror locuitori trebuie sa fi primit un vaccin recunoscut de Uniunea Europeana si o “lista rosie” cu restrictii mai mari, extrem de ferme din cauza circulatiei variantei de tulpini Covid-19. Aceasta ultima lista include pentru moment tari precum Brazilia, Argentina si India.
Odata cu apropierea sezonului turistic estival, cele 27 state membre ale Uniunii Europene s-au pus de acord miercuri pentru a permite intrarea calatorilor in Uniunea Europeana calatorilor din terte tari vaccinati cu o doza recunoscuta la nivel european. Uniunea Europana si-a inchis granitele exterioare incepand cu martie 2020 pentru calatorii considerate neesentiale si va stabili la data mentionata mai sus o lista restransa, reviziuita in mod regulat, in functie de situatia pandemiei, a tarilor terte a caror rezidenti vaccinati sau nu pot intra in Uniunea Europeana.

Vezi si:  Romania s-a oferit sa gazduiasca un centru de comanda NATO si cere mai multe trupe aliate la Marea Neagra

Franta se gandeste deja la masuri mai restrictive pentru calatorii care provin din Regatul Unit din cauza circulatiei variantei indiene a Covid-19. Varianta indiana pune o multime de probleme dar si de intrebari. De aceea, autoritatile trebuie sa dea dovada de vigilenta. Din cauza raspandirii variantei indiene, Germania a impus incepand cu duminica calatorilor care sosesc din Regatul Unit o perioada de izolare de doua saptamani care nu poate fi scazuta nici daca testul Covid este negativ.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *