Home Economie La Minsk, zeci de mii de manifestanti inca protesteaza, in ciuda presiunii politiei
Economie

La Minsk, zeci de mii de manifestanti inca protesteaza, in ciuda presiunii politiei

Un nou val de proteste a avut loc in aceasta duminica in capitala Belarusului, in ciuda « escaladei de violente » impotriva manifestantilor denuntati de opozitie.

Imbracati in rosu si in alb, zeci de mii de persoane s-au aduant din nou in Minsk, capitala Belarusului, pentru un nou mars de protest. Presedintele Lukachenko refuza in mod categoric sa cedeze, in fiecare duminica, inca de la realegerea sa, extrem de contestata de altfel, din data de 9 august mai exact, o serie de manifestari de o amploare istorica au loc pentru a se cere plecarea sa definitiva.

Duminica, 20 septembrie, protestatarii au defilat intr-o ambianta festiva pe strada Invingatorilor, in centrul orasului Minsk, inainte de a se indrepta spre, in mijlocul amiezii, spre palatul Independentei, resedinta sefului Statului, aflat la putere de 26 de ani. Game Over ! au scandat protestatarii pentru a se atrage atentia asupra lor.

Sloganurile il vizau in egala masura si pe Vladimir Putin, presedintele rus, sustinatorul lui Lukachenko, caruia i-a promis de altfel un imprumut de 1,5 miliarde de dolari daca este necesar.

Manifestantii au fost amenintati cu dosare penale. Manifestantii s-au desfasurat fara probleme in ciuda faptului ca au fost inconjurati de forte de ordine si de masini blindate si presiunilor exercitate de politie asupra lor care ii amenintau cu faptul ca le intocmeste dosare penale daca nu pleaca in cel mai scurt timp. Au fost facute numai putin de 80 de arestari la Minsk si alte 47 in alte orase din Belarus in special Brest, Kobrine si Grodno. La Brest, in partea de sud-vest a tarii, gaze lacrimogene au fost folosite si un politist a fost nevoit sa se foloseasca de o grenada pentru a alunga multimea.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *