Home Media & Marketing Ikea renunta la cataloagele din hartie
Media & Marketing

Ikea renunta la cataloagele din hartie

Dupa 70 de ani de servicii loiale, catalogul Ikea are parte de schimbari semnificative.

Ikea a luat decizia, pe data de 7 decembrie, sa opreasca productia catalogului sau de hartie. Editia lansata in luna iunie va fi drept urmare ultima. Din ce in ce mai putin persoane consulta cataloagele de hartie, prefera sa le consulte pe cele online. De altfel, primul catalog Ikea fost imprimat in anul 1951 sub indrumarea lui Ingvar Kamprad care este totodata fondatorul.

Dezvoltarea Ikea in universul digital
Aceasta decizie vine sa sprijine efectul digitalizarii in ceea ce priveste consumatorii. Obiceiurile s-au schimbat si Ikea trebuie sa se adapteze acestui nou mod de consum. In 2016, catalogul a fost distribuit la peste 200 de milioane de persoane din intreaga lume. Astfel, catalogul din acel an a fost cel mai imprimat si mai distribuit din lume.

De mai bine de 70 de ani, catalogul Ikea este unul din cele mai unice produse dar si cele mai emblematice, care a inspirat miliarde de persoane din intreaga lume. Consumul influentat de mass-media si comportamentul clientilor s-au schimbat si Ikea a inteles pe deplin acest lucru, a investit in digitalizare in timp ce interesul pentru catalogul din hartie s-a diminueat in mod vizibil.

De mai multi ani deja, Ikea a inovat pentru a ramane pe primul loc, in special datorita tehnologiei, dezvoltandu-si principalele aplicatii. Spre exemplu, o persoana poate folosi o aplicatie mobila pentru a-si decora sufrageria sau pentru a se inspira in decorarea unei anumite incaperi din casa cu ajutorul unor linkuri care ii redirectioneaza spre produse. Alte aplicatii le permit sa profite de un spatiu mai redus din casa. Drept urmare, poti sa iti decorezi sufrageria stand comod pe canapea sau pe un fotoliu. Aceasta oprire a distribuirii versiunii din hartie a catalogului a fost influentata si de pandemia cu coronavirus. Anul acesta, vanzarile online au crescut cu pana la 45%.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *