Home Economie ADB arata că coronavirusul ar putea costa economia globala 8,8 triliarde de dolari
Economie

ADB arata că coronavirusul ar putea costa economia globala 8,8 triliarde de dolari

Pandemia de coronavirus ar putea costa economia globala intre 5,8 triliarde de dolari si 8,8 triliarde de dolari (4,7 miliarde de lire sterline – 7,1 mil. Lire sterline), potrivit Bancii Asiatice de Dezvoltare (ADB).

Aceasta este mai mult decat dubla predictia de luna trecuta si echivaleaza cu 6,4% -9,7% din productia economica a lumii.

Este vorba de masuri de incetinire a raspandirii Covid-19, care continua sa paralizeze activitatea economica din intreaga lume.

Autoritatile la nivel mondial au intreprins actiuni agresive pentru a-si amortiza economiile in urma impactului izbucnirii.

“Aceasta noua analiza prezinta o imagine larga a impactului potential economic foarte semnificativ al Covid-19”, a afirmat Yasuyuki Sawada, economistul principal al ADB.

“De asemenea, evidentiaza rolul important pe care il pot juca interventiile politice pentru a ajuta la atenuarea daunelor aduse economiilor”, a adaugat el.

Seful OMC renunta la inceputul crizei globale
Lloyd’s spune ca plata virusilor va fi cea mai mare din 11 septembrie
Ce forma va avea recesiunea coronavirusului?
ADB a spus ca capatul de sus al gamei se bazeaza pe presupunerea ca limitarile de circulatie si intreprinderile care opereaza ar dura sase luni, in timp ce partea de jos presupunea ca restrictiile vor ramane in vigoare timp de trei luni.

Bancile centrale din intreaga lume s-au miscat agresiv pentru a reduce ratele dobanzilor si a implementa masuri masive de stimulare pentru a ajuta la combaterea impactului focarului care a zguduit pietele financiare si a ridicat temerile unei recesiuni globale profunde.

Vezi si:  Un procuror a amendat poliţiştii care l-au oprit în trafic cu câte 5.000 de lei

Ieri, noi cifre au aratat impactul urias al Covid-19 asupra celei mai mari economii din lume, numarul americanilor care solicita prestatii de somaj a sarit cu aproape 3 milioane saptamana trecuta.

Aproape un sfert din forta de munca din SUA solicita acum o forma de beneficii.

La inceputul acestei saptamani, presedintele Rezervei Federale a SUA a avertizat ca redresarea economica a Americii este probabil mai lenta decat se spera initial.

Jerome Powell a avertizat ca SUA se confrunta cu o redresare economica lenta si dureroasa, fara mai mult ajutor guvernamental.

In acelasi timp, sa estimat ca eforturile guvernului britanic de a combate pandemia coronavirusului s-au ridicat la 123,2 miliarde de lire sterline.

Oficiul pentru Responsabilitatea Bugetului a declarat ca acum se asteapta ca imprumuturile anuale sa fie egale cu 15,2% din economia Marii Britanii, costul crescut al schemei guvernamentale a guvernului fiind cauza principala a cresterii.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *