Home Start-up 2021 este deja un an record pentru startup-urile europene
Start-up

2021 este deja un an record pentru startup-urile europene

52 de companii noi au ajuns la un nivel de valorizare de peste un miliard de dolari in doar sase luni.

In timp ce criza sanitara a provocat numeroase neplaceri in unele sectoare economice, a servit interesele companiilor specializate in universul digital. Aceasta tendinta pe care am inceput sa o observam de cateva luni deja este confirmata de un studiu efectuat de banca GP Bullhound.

French Tech numara sase unicorni suplimentari in mai putin de un an

Raportul emis de Titans of Tech 2021 a numarat numai putin de 166 de unicorni (startup-uri evaluate la peste 1 miliard de dolari)) in Europa cu o valoare totala de 801 miliarde de dolari. Miscarea este in special marcanta la acest debut de an deoarece expertii au scos la iveala faptul ca 52 de noi societati au dobandit acest statut, dupa cum raporteaza si site-urile din afara. Impreuna, aceste startup-uri au o valoare de 94 de miliarde de dolari.

Printre sectoarele care atrag cei mai multi investitori regasim in special e-commerce-ul al carui dezvoltare este in continuare accelerata, dezvoltare care a explodat in timpul pandemiei.

Pentru a intelege mai bine aceasta tendinta favorabila de mentionat este faptul ca intr-un an, cresterea valorii combinate a principalelor companii tehnologice europene aproape a egalat ceea ce nu s-a putut egala in 20 de ani.

Vezi si:  Need Tour vine în România cu asigurare împotriva insolvenței

Expertii prezic sosirea unui al doilea titan in Europa. Acest termen desemneaza companiile a caror evaluare depaseste 50 de miliarde de dolari. Astfel, startup-ul suedez Klarna s-ar putea alatura topului alaturi de compania olandeza Adyen (61,5 miliarde de dolari).

Studiul a stabilit un clasament intre diferitele tari europene. Regatul Unit ocupa locul 1 cu 37 de unicorni, in fata Israelului, cu 32 de unicorni, Germaniei, cu 23 de unicorni si Franta cu 13 unicorni. Aceasta din urma este pe cale sa revina in forta.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *