Home Start-up Medicamentum, aplicatia care iti permite sa stii totul despre medicamente
Start-up

Medicamentum, aplicatia care iti permite sa stii totul despre medicamente

Pascal Huynh a lansat in 2020 aplicatia Medicamentum. Un fel de anuar digital si inteligent, care ii ofera utilizatorului numeroase informatii, in doar cetave secunde, cu privire la tratament. Riscuri, efecte secundare, nimic nu a fost lasat la voia intamplarii. Va spunem mai multe in cele ce urmeaza.

Patronul societatii de dezvoltare informatica pariziene, Beyowi, Pascal Huynh, a decis sa investeasca in domeniul sanatatii. In 2020, a lansat aplicatia Medicamentum. Gratuita, aplicatia le permite utilizatorilor sa obtina informatii cu privire la diferitele medicamente de pe piata si asupra riscurilor.

Ce este Medicamentum?
Medicamentum este o aplicatie al carei scop este sa alerteze, sa previna si sa informeze utilizatorul cu privire la tratamente si la riscurile acestora, in functie de profilul fiecaruia. Daca o persoana este insarcinata, in varsta sau obeza sau daca consuma alcool, utilizarea anumitor medicamente este uneori diferita si chiar interzisa in unele cazuri. Aplicatia tine cont de toate aceste informatii esentiale inainte de a-i propune un bilant utilizatorului, pentru a sti daca exista un eventual risc daca combina mai multe medicamente sau in functie de starea sa de sanatate. Acest lucru ne permite sa aflam mai multe lucruri despre medicamente si sa prevenim comportamentele riscante.

Cum functioneaza?
Aplicatia este simpla si intuitiva. Prima etapa consta in cautarea medicamentelor, scanandu-le si a doua este aceea de a raspunde la unele intrebari cu privire la luarea de medicamente (greutate, varsta, sarcina, alcool, intentia de a conduce, insuficienta renala, etc). Aceste conditii depind bineinteles de medicamente. A treia etapa este aceea in care aplicatia creeaza un bilant. Daca totul este in regula, medicamentul nu prezinta un risc special. Daca apar alerte, pacientul le va consulta si, in caz de nevoie, va consulta medicul. Datorita acestui bilant personalizat, Medicamentum se diferentiaza de celelalte scannere de medicamente.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *