Federatia Bancara: patronul du Crédit Agricole il inlocuieste pe cel de la Société Générale

2 min read

Frédéric Oudéa, directorul general Société Générale va fi inlocuit incepad cu data de 1 septembrie cu Philippe Brassac, directorul general Crédit Agricole, numit doar pentru un an. Philippe Brassac si-a facut cariera la Crédit Agricole, unde a intrat inca din anul 1982 si pe care o conduce din anul 2015. Numit in urma cu un an, Frédéric Oudéa isi pastreaza scaunul in cadrul Comitetului executiv din cadrul FBF.

Federaria Bancara Franceza a declarat luni, in cadrul unui comunicat oficial, ca Philippe Brassac, directorul general Crédit Agricole SA il va succede, incepand cu data de 1 septembrie, pe Frédéric Oudéa in cadrul FBF care reprezinta 340 de banci franceze si straine, care isi exercita activitatea in Franta.

Dupa cum spuneam mai sus, Philippe Brassac si-a facut intrarea la Crédit Agricole inca din anul 1982. Aici a reusit sa faca o adevarata cariera, a primit numeroase responsabilitati, la Casieria Regionala, mai apoi la Casieria Nationala din cadrul Crédit Agricole. Din 2015 este directorul general Crédit Agricole SA. Jean-Laurent Bonnafé, director general Paribas devine vice-presedinte la FBF si Nicolas Théry ramane trezorier conform comunicatului emis de FBF.

Vezi si:  Groupama iese din aventura Orange

Bancile in fata crizei sanitare generate de pandemia cu coronavirus. Inainte cu mai putin de o luna de plecare, Frédéric Oudéa care a fost cosnilierul lui Nicolas Sarkozy pe vremea cand era Ministrul Finantelor, s-a felicitat pentru mobilizarea sectorului bancar in timpul crizei sanitare generate de pandemia cu Covid. La 56 de ani, patronul Société Générale si-a pus din nou costumul de bancher in perioada de criza, costumul pe care l-a purtat atunci cand a fost nevoit sa treaca cu bine peste cazul Kerviel. Acesta a declarat ca s-au acordat peste 100 de miliarde de euro companiilor pentru a le permite sa isi mentina trezoreria la suprafata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *