580 CP pentru noua Porsche 992 Turbo

2 min read

Dupa prezentarea oficiala a modelului Porsche 911 Turbo S type 992, constructorul german ne prezinta cel mai nou model, acum Turbo. Aceasta noua generatie beneficiaza de o putere crescuta in raport cu modelul precedent insa, inaugureaza in egala masura noi optiuni.

Avem impresia ca majoritatea constructorii au uitat de modelele Turbo, cel putin am avut aceasta impresie in primavara, atunci cand Porsche a dezvaluit doar modelul 911 Turbo s Type cu ai sai 650 CP. Insa, sora sa, incepe sa se dezvaluie din ce in ce mai des in imagini, apar din ce in ce mai multe informatii despre aceasta, pastreaza un stil similar variantei mai extreme. Diferenta majora fata de predecesoarea sa se afla doar in partea din spate, cu patru iesiri de esapament, patrate, in loc de doua rotunde.

Mai multa putere. Aceasta 992 Turbo ofera performante noi spre deosebire de predecesoarea sa, 991. Motorizata tot de legendara flat-six, cu un cilindru de 3745 cm³ si dotata cu doua tobe turbo cu o geometrie variabila, variantele coupé si cabriolet beneficiaza de 580 CP. Este fara indoiala mai putin cu 70 CP decat in cazul lui Turbo S insa cu 40 CP mai bine decat in cazul modelului precedent.

Vezi si:  Renault isi regaseste ambitiile in China

De la 0 la 100km/h in mai putin de 3 secunde. Acest castig de putere permite efectuarea trecerii de la 0 la 100km/h in mai putin de 3 secunde. In schimb, viteza maxima atinsa ramane limitata la 320 km/h. Cutia automata cu dublu ambreiaj PDK este inca prezenta, acum cu 8 rapoarte, la fel ca si transmisia integrala care transfera mai multa putere rotilor decat in cazul modelelor precedente.

Un Pack Sport poate fi adaugat de cei care isi doresc acest lucru. Varianta standard se multumeste cu elemente din carbon si cu insertii de culoare neagra. Pretul masinii este extrem de ridicat, de aproximativ 221 135 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *