Home Economie Vânzările între România și UK, în creștere
Economie

Vânzările între România și UK, în creștere

Comerţul total de bunuri şi servicii dintre Marea Britanie şi România din al doilea trimestru al anului 2022 a înregistrat o creştere semnificativă de 53,2% faţă de a doua jumătate a lui 2020 şi prima jumătate din 2021, împreună, potrivit celui mai recent studiu realizat de Departamentul de Comerţ Internaţional.

Valoarea tranzacţiilor totale dintre Regatul Unit şi România până la sfârşitul trimestrului II din 2022 a depăşit 7,5 miliarde de lire sterline, iar România este al 34-lea partener comercial al Marii Britanii, arată Camera de Comerţ Româno-Britanică într-un comunicat.

În topul primelor 5 bunuri exportate din Marea Britanie în România se găsesc vehicule rutiere, altele decât maşini (79,9 milioane lire sterline sau 8,3% procentual din întreaga valoare a mărfurilor exportate), băuturi (67,5 milioane de lire sterline milioane sau 7% procentual), maşini (57,3 milioane lire sterline sau 6% procentual), produse electrice diverse (intermediar) (49,7 milioane lire sterline sau 5,2%) şi maşini specializate (capital) (47,5 milioane lire sterline sau 4,9% procentual).

România a exportat către Marea Britanie servicii de travel (1,3 miliarde lire sterline, 56,5% din totalul serviciilor importate în UK din România), transport (495 milioane lire sterline, 20,9%), telecomunicaţii, servicii informatice (134 milioane lire sterline, 5,7%), alte servicii de afaceri (103 milioane lire sterline, 4,3%) şi construcţii (29 milioane lire sterline, 1,2%).

Vezi si:  Germania: costurile materiale si umane ale inundatiilor vor fi colosale

În aceste condiţii, pe 17 noiembrie, la Londra va avea loc Conferinţa “New Horizons for UK – Romania Trade and Investment”, o ocazie pentru participanţi de a explora cele mai noi oportunităţi de investiţii în România şi de a oferi tuturor stakeholder-ilor, investitori sau antreprenori din cadrul ambelor pieţe, posibilitatea de a împărtăşi idei de afaceri şi de a crea parteneriate pe termen lung.

Evenimentul va pune în discuţie şi contextul ultimilor doi ani, marcaţi de pandemia COVID-19, care au arătat şi scăderi relevante ale cotei de piaţă a Marii Britanii în România, până la un procent de 0,5%. De asemenea, s-au înregistrat scăderi ale investiţiilor străine directe din Marea Britanie în România de până la 7,7%, echivalentul a 44 de milioane de lire sterline.

Totodată, se va discuta despre granturile disponibile pentru investiţii verzi şi eficiente în combaterea schimbărilor climatice.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *