Home Banci Société Générale va elimina inca 640 de posturi
Banci

Société Générale va elimina inca 640 de posturi

Société Générale a anuntat saptamana trecuta un proiect de eliminare a aproximativ 640 de posturi in Franta, pana in anul 2023, in special in sanul bancii sale de finantare si de investitie cu scopul de a imbunatati rentabilitatea.

Acest anunt, publicat in cadrul unui comunicat de presa, intervine intr-o perioada in care grupul bancar a prevenit inca din luna august ca urmeaza sa amelioreze rentabilitatea activitatilor sale de pe piata prin intermediul unei reduceri de costuri de aproximativ 450 de milioane de euro si asta pana in anul 2023.
Eliminari de posturi sunt prevazute si in sanul directiei centrale care include printre altele resursele umane si comunicarea. Banca, care numara aproximativ 138.000 de colaboratori din intreaga lume, din care 40.000 doar in Franta, si-a redus deja efectivele in ultimii ani in special.

La fel ca si principalele sale concurente pe piata, Société Générale sufera din cauza efectelor crizei sanitare pe care o trecem in aceasta perioada. Aceasta criza sanitara i-a afectat enorm profitul. Grupul cu logo rosu si negru a reusit totusi sa revina pe verde in al treilea trimestru al anului, afisand un beneficiu net de 862 milioane de euro. Un profit care contrasteaza cu un prim trimestru deosebit de dificil, in cursul caruia Société Générale a afisat o pierdere neta de aproximativ 1,6 miliarde de euro.

Vezi si:  Crédit Agricole isi cedeaza partea restanta bancii Saudi Fransi

In timpul acestui anunt, facut saptamana trecuta, banca a subliniat imbunatatirea rentabilitatii operatiunilor sale din aceasta vara, datorita unei reduceri puternice a dobanzilor si taxelor in cadrul tuturor diviziunilor sale.

Costurile au scazut cu aproximativ 6%. Reducerea este in special marcata in cadrul bancii en detail si in cadrul bancii de finantare si de investitie, doua divizii in care numeroase programe de economie si de reducere a efectivului au fost realizate in ultimii ani.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *