Home NEWS ALERT Parlamentul European aproba planul de actiune UE pentru sanatate si isi propune sa il aprofundeze
NEWS ALERT

Parlamentul European aproba planul de actiune UE pentru sanatate si isi propune sa il aprofundeze

Eurodeputatii au votat vineri, 13 noiembrie, o serie de propuneri care vizeaza o infruntare mai eficienta a viitoarelor amenintari sanitare si reducerea dependentei farmaceutice a tarilor din Uniunea Europeana. Negocierile continua intre institutiile europene si Statele membre.

Dupa o serie de lectii dure invatate in urma pandemiei, Uniunea Europeana incearca sa se mobilizeze in ceea ce priveste problemele sanitare. Planul sau de actiune 2021-2027 a ajuns intr-o etapa noua, vineri, 13 noiembrie, cu votarea, de catre europdeputati, a raportului care aproba acest proiect.

Prezentat de catre autorii sai drept “ambitios pe termen lung”, textul Parlamentului include o serie de propuneri noi care vizeaza o infruntare mai eficienta a viitoarelor amenintari sanitare, reducerea dependentei farmaceutice din tarile Uniunii si instaurarea unei colaborari mai eficiente intre Statele membre.

Acum le revine Statelor membre datoria de a demonstra ca marile discursuri tinute in timpul acestei crize sanitare vor fi respectate si se vor bucura de succes. Statelor membre le revine datoria de a demonstra ca isi doresc un program care sa faca din Uniunea Europeana un spatiu in care sanatatea cetatenilor este o prioritate. Pentru a sustine acest Proiect, Comisia a determinat initial o suma de 9,4 miliarde de euro. Discutiile lungi din luna iulie a acestui an, animate in special de retincentele venite din partea tariloc considerate modeste, au adus aceasta suma la 1,6 miliarde.

Vezi si:  Plexus continua investiția in locatia sa din Oradea

Al doilea val al epidemiei cu coronavirus va determina unele capitale europene sa considere aceasta suma insuficienta? Parlamentul European si-ar fi dorit sa revina la propunerea initiala, de 9,4 miliarde de euro insa discutiile l-au determinat sa accepte un compromis, considerat rezonabil, de 5,1 miliarde de euro Este de doua ori mai mult decat suma de 448 milioane care a fost fixata pentru perioada 2014-2020.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *