Home Investitii Nespresso investeste 117 milioane de franci pentru a mari una din uzinele sale din Elvetia
Investitii

Nespresso investeste 117 milioane de franci pentru a mari una din uzinele sale din Elvetia

Nespresso, marca vedeta a gigantului Nestle, va investi suma de 117 milioane de franci elventieni (105 milioane de euro) pentru a-si mari uzina din Avenches, Elvetia.

Pentru a raspunde in continuare cererii cat mai eficient cu putinta, grupul elvetian intentioneaza sa infiinteze trei noi linii de productie si sa mareasca acest centru de distributie si de logistica de unde capsulele sale pleaca spre peste 80 de tari.

Uzina din Avenches, situata in cantonul elvetian Vaud, este centrul de distribuire globala a marcii reprezentate de actorul american George Clooney.
Deschisa in 2008, uzina din Avenches in care grupul investise initial suma de 300 de milioane de franci elvetieni a fost deja marita cu lucrari care au debutat la doi ani de la infiintarea sa. Grupul investise deja 200 de milioane de franci elvetieni suplimentar.

Pariul cafelei pentru Nestle
Cafeaua este una din marile axe pe care mizeaza patronul Nestle pentru a-si relansa cresterea. La cateva luni de la preluarea conducerii, in 2017, grupul facuse deja cateva achizitii de nisa in SUA inainte de a semna, anul urmator, o vasta tranzactie cu un alt gigant, Starbucks.

Nestle a rambursat suma de 17,5 miliarde de dolari pentru a incheia un parteneriat care sa ii permita sa fabrice si sa comercializeze produse ale marcii cu sirena, in special in supermarketuri.

Vezi si:  Sfaturi pentru investitori de succes

Lucrarile in aceasta uzina, in care sunt in special fabricate capsule sub arca Nespresso dar, in egala masura si sub marca Starbucks, ar trebui sa debuteze in luna iulie a acestui an. Noile linii de productie ar trebui sa intre in serviciu incepand cu anul 2022 conform declaratiilor facute recent de catre grupul elvetian care a tinut sa precizeze faptul ca numai putin de 50 de noi posturi urmeaza sa fie create in viitorul apropiat.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *