Home Start-up Fintech: iata tot ce trebuie sa stii despre acest fenomen
Start-up

Fintech: iata tot ce trebuie sa stii despre acest fenomen

Fintech, un concept cunoscut in ziua de zi sub denumirea de “tehnologie financiara” este o afacere ce isi propune sa furnizeze servicii financiare prin intermediul utilizarii de software si unor tehnologii avansate.

Denumite Fintech, aceste start-up-uri noi care ataca piata de cativa ani buni deja sunt pe cale sa schimbe progresiv regulile unui joc in care sume importante de bani atrag numerosi investitori. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest fenomen al societatii care deja a inceput sa ne bulverseze obiceiurile.

Ce inseamna termenul de Fintech?
Termenul Fintech reprezinta o contractie a termenilor finante si tehnologie. Asemeni termenului biotech care sfideaza piata sanatatii sau greentech care vizeaza optimizarea diferitelor economii de energie, fintech se foloseste de noile posibilitati tehnologice (algoritm, automatizarea relatiei client sau big data) pentru a oferi un nivel de satisfactie a clientului mai important la costuri mai scazute.

De ce Fintech are un portential important?
Investitorii nu se inseala: daca o suma de 7,1 miliarde de euro a fost dirijata in primul trimestru spre sectorul Fintech, acest lucru se explica prin faptul ca potentialul acestei noi piete este colossal. De fapt, sumele in joc sunt uriase.

Cum profita acest sector de criza economica?
In paralel, in ciuda ciferei de afaceri importante realizate de acest sector financiar, numeroase scandaluri au izbucnit in ultimul timp care nu au facut decat sa contribuie la deteriorarea increderii clientilor cu privire la aceasta institutie financiara. Un studiu efectuat la nivel mondial a scos la iveala faptul ca mai mult decat un client din doi nu are incredere in propria sa banca, cea la care are cardul sau contul. Oportunitatea de a castiga increderea unui numar mare de clienti, in ciuda crizei economice este drept urmare uriasa pentru Fintech care stie sa puna pe primul loc relatia cu clientul.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Join the Conversation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *