conturi in euro

Dupa 2 ani si 8 luni, Apple actualizeaza in sfarsit iMac-ul cu un cip M3 gravat in 3nm

2 min read

Apple lanseaza in sfarsit un nou iMac. Nu se schimba nimic la exterior, nici macar culorile. In interior, pe de alta parte, trecem de la un cip M1 la un cip M3. Un salt inainte mai mare decat iti imaginezi.

In timpul conferintei sale de Halloween din 30 octombrie, Apple a dezvaluit un nou iMac. Dupa mai bine de doi ani fara functii noi, computerul all-in-one a avut in sfarsit dreptul la o reimprospatare. Trece de la cipul M1 la cipul M3 (a fost singurul care nu a gustat din M2), ceea ce ii da de doua ori mai multa viteza conform Apple. Performanta sa promite sa fie ametitoare.

Afara nu se schimba nimic. iMac-ul pastreaza acelasi design compact si colorat construit in jurul unui ecran Retina de 24 de inchi (definitie 4,5K). Este greu sa ne plangem avand in vedere excelenta acestui design inaugurat in 2021, dar nu am fi fost impotriva noilor culori (in conformitate cu iPhone 15, in special). Gasim astfel argintiu, albastru, verde, roz, galben, portocaliu si violet. Spre deosebire de noul MacBook Pro, anuntat in aceeasi zi, nu exista o versiune neagra. Aceasta este probabil singura noastra dezamagire (impreuna cu absenta unui model mai mare, dar asta nu este ceva nou).

Vezi si:  Bode: Vom efectua o analiză realistă asupra tuturor contractelor încheiate de TAROM

Datorita cipului Apple M3, iMac-ul face un salt inainte

Datorita cipului sau M3 disponibil in doua versiuni (CPU cu 8 nuclee sau CPU cu 10 nuclee), care integreaza RAM de pana la 24 GB, iMac M3 este o masina mai mult decat suficienta pentru sarcinile zilnice. Apple promite un castig de 30% in viteza la deschiderea aplicatiilor (Safari, Excel), dar principalul lucru este desigur in alta parte. Fara a fi destinat unui public profesionist (exista Mac Studio si Mac Pro pentru asta), iMac M3 este capabil sa fie folosit pentru dezvoltarea de aplicatii sau editarea mai multor videoclipuri 4K fara cea mai mica dificultate. Cipul M3, ca si cipul M1, nu are aceleasi limitari ca generatiile anterioare de cipuri Intel utilizate de Apple. iMac-ul devine astfel o masina facuta pentru toate publicurile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *