Home Banci Danske Bank sufera in trimestrul al treilea
Banci

Danske Bank sufera in trimestrul al treilea

Principala banca daneza, Danske Bank care incearca din rasputeri sa isi restabileasca reputatia in urma scandalului urias cu spalare de bani, a anuntat miercuri ca a inregistrat o scadere destul de mare, de 29% in trimestrul al treilea al anului.

Din iunie pana in septembrie, beneficiul net al grupului, care opereaza in tari nordice si in Irlanda de Nord, a cazut la 1,98 miliarde de coronae (267 milioane de euro) afectat fiind de criza legata de noul coronavirus. In primele noua luni ale anului, beneficiul net a fost divizat de la 3,5 la 2,7 miliarde de coroane, din cauza deprecierilor.

Danske Bank, vizata de mai multe anchete in Danemarca si in strainatate din cauza cu privire la spalarea de bani intre 2007-2015 de aproximativ 200 de miliarde de euro prin intermediul filialei estoniene. In plus, banca isi urmeaza planurile de restructurare cu eliminarea a pana la 1600 de posture in urmatorul an.
Pe langa presiunea enorma asupra economiei cauzata de pandemia cu coronavirus, primele noua luni ale anului 2020 au fost caracterizate prin niveluri de interes scazut si printr-o crestere a costurilor, legate in special de o punere in conformitate cu legislatia cu privire la albirea banilor si investitiile pentru a imbunatati reputatia bancii pana in anul 2023. Institutia bancara a anuntat deja faptul ca urmeaza sa aplice dobanzi negative depozitelor particularilor de peste 250.000 de coroane incepand cu data de 1 ianuarie.

Vezi si:  Société Générale va elimina inca 640 de posturi

Danske Bank finalizeaza inchiderea filialelor in tarile baltice si in Rusia odata cu vanzarile in luna octombrie a portofoliului sau in Lituania. In Estonia, ancheta interna asupra clientilor non-rezidenti, rusi in special,, ar trebui finalizate in ultimul trimestru al anului 2020.
Grupul tocmai a fost condamnat de catre jandarmul financiar danez cu o amenda de 9 milioane de coroane in urma scandalului cu spalarea de bani. Banca recomandase, in plus, unui numar de 10.000 de client danez o plasare a banilor intr-un mediu mai degraba negativ.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *