Categories
Companii

Consum direct | Avantaj economic | Fara ATR ERA SOLAR

Invertor fotovoltaic OFF-GRID cu MPPT incorporat, transformator si comutator static ideal pentru instalatiile fotovoltaice cu acumulare.

In instalatiile fotovoltaice Off-Grid clasice puterea produsa de catre generatorul FV este directionata catre baterii pentru incarcare ca apoi aceasta putere sa fie preluata de pe bornele acestora pentru alimentarea sarcinilor 230Vac prin folosirea unui invertor pentru conversia tensiunii CC. Chiar si cu o corecta dimensionare a instalatiei respective in cazul in care pentru anumite perioade de timp am avea o slaba iradiatie luminoasa bateria poate avea tensiunea scazuta iar invertorul se stinge pentru o tesiune CC de intrare in afara limitelor. La stabilizarea conditiilor de iradiatie solara se va astepta pana cand respectivul regulator solar va reincarce bateria in asa fel incat sa ne aduca aceasta la tensiunea optima pentru activarea invertorului si alimentarea sarcinilor.

Folosind invertorul ERA SOLAR M  (500W – 8kW) energia produsa este consumata imediat inca din primele ore ale diminetii iar plusul disponibil, printr-o corecta dimensionare a generatorului fotovoltaic, este directionat catre baterii. Prin controlul intern cu microprocesor, in cazul in care s-ar putea inregistra o scadere a puterii generatorului fotovoltaic (cer acoperit), invertorul va compensa cu diferenta necesara in acel moment din baterii sau reteaua electrica/grup electrogen. In acest fel bateria nu va fi descarcata in mod excesiv si repetat si se va obtine o durata de viata mai mare pentru aceasta. Prin acest mod de functionare al invertorului se va exploata la maxim energia fotovoltaica produsa (consum direct) si nu vom avea niciodata timpi de asteptare pentru incarcarea bateriilor si reactivarea invertorului.

Vezi si:  Aeronavele TAROM nu zboară nici joi pe ruta Bucureşti-Bruxelles-Bucureşti. Aeroportul Zaventem rămâne închis

Invertorul ERA SOLAR  are o intrare 230Vac unde se poate conecta o linie electrica de la distribuitorul local de energie sau un grup electrogen ca linie de rezerva. In cazul in care nu ar exista o iradiatie luminoasa optima pentru o lunga perioada de timp, invertorul prin comutatorul static intern va completa necesarul de energie electrica sau va transfera toata sarcina electrica conectata in mod  automat pe aceasta linie (timp de comutare 0 s), in aceasta situatie se vor incarca si bateriile. Separarea galvanica data de catre echiparea invertorului cu transformator de izolare in iesire garanteaza o linie electrica de calitate. Sistemul nu debiteaza niciodata energie in reteaua la care este conectat.

Pentru sectorul industrial sunt disponibile invertoarele ERA SOLAR T cu puteri cuprinse intre 9kW si 108kW. Acestea permit paralelarea de pana la 4 unitati cu ajutorul unor module de sincronizare dispuse la fiecare invertor in parte.

Electric Power Srl  – energia de care ai nevoie
Telefon: +40 749 437109
Mail: [email protected]
http://electricpower.com.ro/invertor_era_solar.htm